Șoferii care consumă cantități mari de cafeină, mai predispuși la accidente
Home Transportatori Marii consumatori de cafeină, mai predispuși la accidente
Transportatori

Marii consumatori de cafeină, mai predispuși la accidente

24

Șoferii de camion care consumă cantități mari de cafeină sunt mai predispuși să provoace accidente, potrivit unui studiu realizat de Institutul Virginia Tech Transport în parteneriat cu Universitatea Loughborough.Studiul a fost efectuat pe mai bine de 3.000 de șoferi de camion. Marii consumatori de cafeină (cei care beau cel puțin cinci cafele normale pe zi) au declarat că se simt mai obosiți, că dorm mai puțin noaptea și că au o stare generală mai proastă de sănătate. Statistic, aceștia sunt mai predispuși la un stil de condus riscant și agresiv, fiind implicați în mai multe accidente decât colegii care consumă mai puțină cafea.

Cercetătorii cred că legătura dintre cafeină și accidente poate fi foarte valoroasă, mai ales că sfatul actual pentru șoferii care se simt obosiți este să consume două cafele sau să doarmă cel puțin 15 minute.

Totuși, doctorul Ashleigh Filtness de la Universitatea din Loughborough, cel care a condus studiul, spune că este important ca șoferii care se simt obosiți să nu se teamă să bea cafea. ”Cafeina este foarte eficientă când ești obosit, există destule dovezi care arată acest lucru. Studiul îi privește pe cei care beau foarte multă cafea, mai mult decât peste 90% din populație”, a explicat Filtness.

Șoferii de camion sunt foarte vulnerabili la oboseală din cauza muncii grele și a orelor petrecute la volan. Inițial, cafeaua are un impact pozitiv în avitarea riscului de accident. Dar consumată în cantități mari pe o perioadă mare de timp, cafeina provoacă oboseală și riscuri mai mari.

Studiul, publicat în jurnalul Safety Science, a fost efectuat pe șoferi de camion din opt state americane. În SUA nu există o legislația privind programul de condus și aparat tahograf care să măsoare orele petrecute la volan.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...