Șofer român de camion, condamnat pentru accident mortal din cauza telefonului

Un șofer român de camion a fost condamnat la 40 de luni de închisoare în Anglia după ce a provocat un accident mortal din cauza folosirii telefonului mobil.
Șofer român de camion, condamnat pentru accident mortal din cauza telefonului

Dan-Constantin Caraza (30 de ani) a pledat vinovat la acuzația că a cauzat moartea lui Brian Riley (65 de ani). Riley mergea pe marginea drumului, pe lângă bicicletă, când betoniera condusă de Caraza a părăsit banda de circulație și l-a lovit din spate. Puțin mai târziu, acesta a decedat la locul accidentului. Accidentul s-a produs pe A134 în Suffolk, în octombrie 2018.

Analiza telefonului mobil a demonstrat că dispozitivul era activ în momentul accidentului, precum fusese și în alte numeroase ocazii în acea dimineață. Șoferul român folosea aplicația Facebook Messenger și și-a luat pentru câteva momente ochii de la șosea. Mai mult, imediat ce a coborât din camion, Caraza a încercat să ascundă telefonul în compartimentul exterior, fapt surprins de o cameră video plasată pe vehicul.

”Condusul neglijent a fost accentuat de faptul că, imediat după accident, primul lui gând a fost să ascundă telefonul, nu să îl ajute pe cel accidendat. Este un comportament șocant. Șoferii trebuie să fie conștienți de combinația periculoasă dintre condus și telefonul mobil”, a spus în timpul procesului polițistul care a cercetat cazul.

La rândul său, șoferul român a admis că a fost distras de telefonul mobil, dar a pretins că nu îl folosea. În afară de condamnarea la 40 de luni de închisoare, Caraza a primit și interdicție de a conduce pentru 5 ani și 8 luni. Potrivit avocatului său, șoferul nu mai avea condamnări în România sau Marea Britanie.

Sursa: Daily Mail

Adaugati comentariu