Șofer de camion condamnat cu executare pentru accident mortal considerat evitabil

Un șofer de camion polonez a fost condamnat la doi ani cu executare în Anglia, după ce a fost implicat într-un accident mortal cu un motociclist pe autostrada M20.
Șofer de camion condamnat cu executare pentru accident mortal considerat evitabil

Mateusz Pietrow (31 de ani) a pledat nevinovat la acuzația de conducere imprudentă, după ce camionul său cu semiremorcă s-a ciocnit cu Alan Short (56 de ani) în momentul trecerii pe banda a doua a autostrăzii. Accidentul s-a petrecut pe 22 septembrie 2019.

După un proces care a durat 3 zile, Pietrow a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare. Martorii au declarat că în momentul în care traficul din fața lui s-a blocat, polonezul a schimbat banda și a accelerat peste limita de 50 de mile la oră impusă în zonă. În timpul acestei manevre, el l-a lovit pe Short, care a căzut pe asfalt și a suferit răni grave. Motociclistul a fost declarat mort la locul accidentului, puțin mai târziu.

Șofer de camion condamnat cu executare pentru accident mortal considerat evitabil

În afară de condamnare, lui Pietrow i-a fost anulat permisul de conducere și i s-a interzis să mai conducă timp de 4 ani. După această perioadă, el va fi obligat să dea un test riguros pentru redobândirea permisului.

Decisivă în condamnarea șoferului polonez a fost declarația sergentului de poliție Peter Greaves. Acesta a cercetat accidentul și a declarat că această coliziune a fost ”total evitabilă”. El a declarat: ”Pietrow este un șofer profesionist care ar fi trebuit să se uite permanent în oglinzi și să observe vehiculele din jurul camionului. Dacă ar fi făcut acest lucru, el ar fi observat motocicleta și nu ar mai fi schimbat banda de mers”.

Sursa: Commercial Motor

Adaugati comentariu