20 de autobuze electrice SOR pentru orașul Zalău

Reprezentanții asocierii Anadolu Automobil Rom S.R.L - S.C. AIC Trucks S.R.L. – S.C. Radcom S.R.L. au semnat ieri contractul de furnizare a 20 de autobuze electrice SOR către Primăria Zalău.
20 de autobuze electrice SOR pentru orașul Zalău

Atribuirea contractului vine ca urmare a licitației de achiziții publice pe fonduri europene derulate de autoritățile locale. Cele 20 de autobuze electrice pentru orașul Zalău sunt din gamele SOR EBN 9.5 și SOR ENS 12. Autobuzele au 9,5, respectiv 12 metri lungime.

Pe lângă vehicule, furnizorul se obligă să mai instaleze șase stații de încărcare rapidă, două transformatoare pentru stații și 20 de stații de încărcare lentă. Contractul mai prevede sisteme de e-ticketing și de monitorizare flotă pentru 65 de autobuze. Valoarea totală a contractului se ridică la 57.599.650 lei, fără TVA.

Cu acest contract, Anadolu Automobil Rom S.R.L. devine cel mai important furnizor de autobuze electrice de pe piața românească. După câștigarea și livrarea de autobuze electrice de la Suceava și Turda, atribuirea contractului de la Zalău vine ca o confirmare a schimbării majore ce se produce pe piața românească de transport public urban. Pe lângă acestea, constructorul ceh SOR a semnat în luna iulie contractul de furnizare a 32 de autobuze electrice către Primăria Brașov.

Despre SOR Libchavy

SOR este un producător ceh de autobuze și se află la cea de-a treia generație de autobuze electrice. Până în prezent, a furnizat vehicule electrice în mai multe țări europene, precum Cehia, Slovacia, Elveția sau Germania. După Turda și Brașov, Zalăul este cel de-al treilea oraș care va beneficia de autobuze electrice SOR.

Despre Anadolu Automobil Rom

Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

Adaugati comentariu