Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la Turda

Anadolu Automobil Rom S.R.L. a livrat astăzi primul lot de 7 autobuze electrice SOR pentru orașul Turda. Celelalte 13 autobuze din această comadă vor fi livrate până la sfârșitul anului.
Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la Turda

La eveniment au participat Cristian Matei (primarul orașului Turda), Vladimír Války (ambasador al Republicii Cehe la București), Magda Peșu (Director General al Anadolu Automobil Rom S.R.L.) și Chudy Jindrich (director de export al companiei SOR).

Primele 7 autobuze din totalul de 20 au fost recepționate de către Primăria Turda, împreună cu stația de încărcare rapidă de pe strada Hațegului din localitate. Totodată s-a făcut și recepția sistemelor de e-ticketing ce sunt instalate la bordul vehiculelor.

Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la TurdaPrimul lot de autobuze electrice SOR este compus din modele EBN 9,5 și EBN 11. Autobuzele SOR EBN 9,5 au o lungime de 9,8 metri și pot transporta până la 26 de pasageri pe scaune. SOR EBN 11 are o lungime de 11,1 metri și poate oferi până la 33 de locuri pe scaune pentru pasageri.

Ambele vehicule sunt cu podea complet coborâtă și au o înălțime de acces în vehicul de 32 de centimetri, conforme cu cele mai drastice norme din transportul public de persoane. O caracteristică interesantă a autobuzelor este aceea că modulul de acumulatori și motorul electric sunt instalate într-un compartiment special, separat de cel al pasagerilor. Astfel, echilibrul termic al acestora se realizează în condiții optime, independente de condițiile oferite călătorilor.

Motorul este de tip asincron, răcit cu lichid, și are o putere de 120 kW și un cuplu de 968 Nm disponibil pe toată plaja de turații. Ambele autobuze au viteze maxime limitate electronic la 80 km/h. Acumulatorii de 172 kWh pot asigura o autonomie urbană de 250 km. Pe parcursul zilei, în afara orelor de vârf, autobuzele pot fi reîncărcate cu ajutorul celor două stații de încărcare rapidă furnizate de SOR. Una dintre stații a fost deja instalată, iar pentru cea de-a doua a fost deja instalat branșamentul urmând ca, în curând, să fie instalată și aceasta. Stațiile de încărcare sunt furnizate tot de către producătorul autobuzelor, oferind astfel o compatibilitate maximă între stația de încărcare și vehicul.

Adaugati comentariu