Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la Turda
Home Autobuze Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la Turda
AutobuzeTehnologie

Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la Turda

9

Anadolu Automobil Rom S.R.L. a livrat astăzi primul lot de 7 autobuze electrice SOR pentru orașul Turda. Celelalte 13 autobuze din această comadă vor fi livrate până la sfârșitul anului.La eveniment au participat Cristian Matei (primarul orașului Turda), Vladimír Války (ambasador al Republicii Cehe la București), Magda Peșu (Director General al Anadolu Automobil Rom S.R.L.) și Chudy Jindrich (director de export al companiei SOR).

Primele 7 autobuze din totalul de 20 au fost recepționate de către Primăria Turda, împreună cu stația de încărcare rapidă de pe strada Hațegului din localitate. Totodată s-a făcut și recepția sistemelor de e-ticketing ce sunt instalate la bordul vehiculelor.

Primul lot de autobuze electrice SOR a ajuns la TurdaPrimul lot de autobuze electrice SOR este compus din modele EBN 9,5 și EBN 11. Autobuzele SOR EBN 9,5 au o lungime de 9,8 metri și pot transporta până la 26 de pasageri pe scaune. SOR EBN 11 are o lungime de 11,1 metri și poate oferi până la 33 de locuri pe scaune pentru pasageri.

Ambele vehicule sunt cu podea complet coborâtă și au o înălțime de acces în vehicul de 32 de centimetri, conforme cu cele mai drastice norme din transportul public de persoane. O caracteristică interesantă a autobuzelor este aceea că modulul de acumulatori și motorul electric sunt instalate într-un compartiment special, separat de cel al pasagerilor. Astfel, echilibrul termic al acestora se realizează în condiții optime, independente de condițiile oferite călătorilor.

Motorul este de tip asincron, răcit cu lichid, și are o putere de 120 kW și un cuplu de 968 Nm disponibil pe toată plaja de turații. Ambele autobuze au viteze maxime limitate electronic la 80 km/h. Acumulatorii de 172 kWh pot asigura o autonomie urbană de 250 km. Pe parcursul zilei, în afara orelor de vârf, autobuzele pot fi reîncărcate cu ajutorul celor două stații de încărcare rapidă furnizate de SOR. Una dintre stații a fost deja instalată, iar pentru cea de-a doua a fost deja instalat branșamentul urmând ca, în curând, să fie instalată și aceasta. Stațiile de încărcare sunt furnizate tot de către producătorul autobuzelor, oferind astfel o compatibilitate maximă între stația de încărcare și vehicul.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...

Autobuze

KARSAN a dat lovitura! Excelența în electrificare recompensată în 2023 cu 9 premii

Pionier în electrificarea transportului public în Europa, și recent intrată pe piața...

AutobuzeCamioane

Camioane și autobuze: UE este de acord cu cele mai ambițioase obiective de reducere a CO2 la nivel global

Parlamentul European și statele membre ale UE au convenit joi să reducă...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...