autobuze electrice SOR Brașov
Home Autobuze Primăria Brașov cumpără 32 de autobuze electrice SOR
AutobuzeTehnologie

Primăria Brașov cumpără 32 de autobuze electrice SOR

63

Compania cehă SOR Libchavy a semnat ieri contractul pentru livrarea a 32 de autobuze electrice către Primăria Brașov, adjudecat în urma unei licitații.Din partea Primăriei Brașov a participat la eveniment primarul George Scripcariu, iar din partea companiei producătoare a fost prezent Chudy Jindrich, director de export al SOR Libchavy s.r.o., și Magda Peșu, director general al Anadolu Automobil Rom S.R.L., compania care importă autobuzele SOR în România.

Compania SOR Libchavy s.r.o. a depus o ofertă cu suma totală de 75.550.720 lei fără TVA, care include atât vehiculele, cât și echipamentele media, de monitorizare și stațiile de încărcare aferente.

Autobuzele propuse pentru achiziție sunt SOR ENS 12 Electric, cu podea complet coborâtă și rampă de acces persoane cu dizabilități. Acestea dispun de 35 de locuri pe scaune și au o capacitate totală de până la 102 locuri. Motorizarea este asigurată de un motor asincron de 180 kW. Acumulatorii de tracțiune au o capacitate totală de 263 kWh care asigură o autonomie de peste 200 de kilometri.

Autobuzele SOR ENS 12 Electric sunt dotate cu sisteme de ventilație și aer condiționat. SOR este la cel de-al doilea contract de furnizare de autobuze electrice în România, primul fiind pentru Primăria Turda, unde au fost livrate primele unități.

”Contractul pentru achiziția celor 32 de autobuze electrice SOR la Brașov are finanțare de la Agenția Fondului de Mediu. Licitația a fost câștigată de o firmă din Cehia. Ei și-au asumat obligația ca primele autobuze să circule în Brașov în maximum 9 luni. Conform contractului, tot lotul de 32 de autobuze va trebui livrat în 18 luni… Aceste 32 de autobuze electrice sunt doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii patru ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru cu această ocazie.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...