Primăria Brașov cumpără 32 de autobuze electrice SOR

Compania cehă SOR Libchavy a semnat ieri contractul pentru livrarea a 32 de autobuze electrice către Primăria Brașov, adjudecat în urma unei licitații.
autobuze electrice SOR Brașov

Din partea Primăriei Brașov a participat la eveniment primarul George Scripcariu, iar din partea companiei producătoare a fost prezent Chudy Jindrich, director de export al SOR Libchavy s.r.o., și Magda Peșu, director general al Anadolu Automobil Rom S.R.L., compania care importă autobuzele SOR în România.

Compania SOR Libchavy s.r.o. a depus o ofertă cu suma totală de 75.550.720 lei fără TVA, care include atât vehiculele, cât și echipamentele media, de monitorizare și stațiile de încărcare aferente.

Autobuzele propuse pentru achiziție sunt SOR ENS 12 Electric, cu podea complet coborâtă și rampă de acces persoane cu dizabilități. Acestea dispun de 35 de locuri pe scaune și au o capacitate totală de până la 102 locuri. Motorizarea este asigurată de un motor asincron de 180 kW. Acumulatorii de tracțiune au o capacitate totală de 263 kWh care asigură o autonomie de peste 200 de kilometri.

Autobuzele SOR ENS 12 Electric sunt dotate cu sisteme de ventilație și aer condiționat. SOR este la cel de-al doilea contract de furnizare de autobuze electrice în România, primul fiind pentru Primăria Turda, unde au fost livrate primele unități.

”Contractul pentru achiziția celor 32 de autobuze electrice SOR la Brașov are finanțare de la Agenția Fondului de Mediu. Licitația a fost câștigată de o firmă din Cehia. Ei și-au asumat obligația ca primele autobuze să circule în Brașov în maximum 9 luni. Conform contractului, tot lotul de 32 de autobuze va trebui livrat în 18 luni… Aceste 32 de autobuze electrice sunt doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii patru ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru cu această ocazie.

One thought on “Primăria Brașov cumpără 32 de autobuze electrice SOR

  1. Pingback: Primul autobuz electric SOR a ajuns la Brașov | REVISTA MISCAREA

Adaugati comentariu