Karsan Jest Electric Suceava
Home Autobuze Livrare Karsan Jest Electric la Suceava
AutobuzeTehnologie

Livrare Karsan Jest Electric la Suceava

59

Anadolu Automobil Rom S.R.L. a livrat astăzi cele cinci unități Karsan Jest Electric achiziționate de Primăria din Suceava pentru Transport Public Local SA.Cele cinci unități sunt livrate în urma licitației de achiziții publice din luna august a anului trecut. Autobuzele electrice fac parte dintr-un plan mai amplu de mobilitate urbană inițiat de Primăria Suceava pentru ecologizarea și eficientizarea transportului public local.

Contractul dintre Primăria Suceava și Anadolu Automobil Rom S.R.L. are o valoare de 4.700.000 RON + TVA iar suma a fost obținută de autoritatea contractantă din fonduri elvețiene. Municipiul Suceava va avea în total 55 de autobuze electrice: 40 mari și 15 mici. Astfel, se vor mai achiziționa 25 de autobuze mari și 10 mici din fonduri europene, iar alte 15 autobuze mici din fonduri generate printr-un proiect al MDRAP.

Autobuzele Karsan Jest Electric vor fi utilizate pe trasee spre Burdujeni Sat, Ițcani, Zamca și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Karsan Jest Electric SV 2”Suntem bucuroși să livrăm astăzi cele cinci unități contractate de Primăria Suceava. Karsan Jest electric reprezintă încununarea cu succes a cooperării dintre cel mai de succes autobuz urban de capacitate mică și producătorul german de motoare electrice BMW i”, a declarat cu această ocazie Magdalena Peșu – Director General al Anadolu Automobil Rom S.R.L.

Lansat în versiune diesel în 2013,  Karsan Jest a primit anul trecut o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor pentru Karsan Jest Electric.

Anadolu Automobil Rom, importatorul și distribuitorul mărcii Karsan în România, este deja un partener de încredere atât al Primăriei Suceava cât și al Societății de Transport Public Local din Suceava. Astfel, Anadolu a furnizat în trecut și autobuze convenționale Karsan Jest, care se află în exploatare în Suceava, dar și primul autobuz electric testat de TPL Suceava.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...