ZF a extins și modernizat poligonul de teste de la Jeversen
Home Tehnologie ZF a extins și modernizat poligonul de teste de la Jeversen
Tehnologie

ZF a extins și modernizat poligonul de teste de la Jeversen

50

ZF a deschis poligonul extins și modernizat de teste pentru camioane și autobuze de la Jeversen. Printre noutăți se numără și posibilitatea de a testa sistemele de asistență digitale pentru conducerea automatizată.ZF a inaugurat ieri poligonul modernizat de teste pentru vehicule comerciale de la Jeversen. Facilitatea aflată la nord de Hanovra, în imediata apropiere a circuitului de teste Continental, a fost extinsă în urma unui proiect de aproximativ 18 milioane de euro. Aici se pot testa sistemele de siguranță și asistență pentru camioane și autobuze.

Principala noutate este un circuit lung de 3,6 km, care ajută la simularea condusului real de pe autostrăzi. De asemenea, producătorii de vehicule pot testa aici noile modele. Facilitatea ocupă acum peste 100 de hectare, extinderea fiind de 30%.

Sistemele testate aici sunt, de exemplu, cele de asistență la părăsirea benzii de rulare, cele de asistență la blocaje în trafic sau pentru condus automatizat în convoaie de camioane. Pe lângă diverse manevre la viteze ridicate, teste de frânare pe diverse suprafețe sau examinări ale controlului tracțiunii pe planuri înclinate sunt posibile în cadrul poligonului.

Lucrările de extindere ale poligonului din Jeversen au început în primăvara anului 2019, sub direcția producătorului de sisteme de frânare Wabco. Acesta a fost achiziționat recent de ZF în schimbul a 6,2 miliarde de euro. ZF mai deține facilițăti de testare a vehiculelor comerciale în Finlanda și India.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...