ZF a extins și modernizat poligonul de teste de la Jeversen

ZF a deschis poligonul extins și modernizat de teste pentru camioane și autobuze de la Jeversen. Printre noutăți se numără și posibilitatea de a testa sistemele de asistență digitale pentru conducerea automatizată.
ZF a extins și modernizat poligonul de teste de la Jeversen

ZF a inaugurat ieri poligonul modernizat de teste pentru vehicule comerciale de la Jeversen. Facilitatea aflată la nord de Hanovra, în imediata apropiere a circuitului de teste Continental, a fost extinsă în urma unui proiect de aproximativ 18 milioane de euro. Aici se pot testa sistemele de siguranță și asistență pentru camioane și autobuze.

Principala noutate este un circuit lung de 3,6 km, care ajută la simularea condusului real de pe autostrăzi. De asemenea, producătorii de vehicule pot testa aici noile modele. Facilitatea ocupă acum peste 100 de hectare, extinderea fiind de 30%.

Sistemele testate aici sunt, de exemplu, cele de asistență la părăsirea benzii de rulare, cele de asistență la blocaje în trafic sau pentru condus automatizat în convoaie de camioane. Pe lângă diverse manevre la viteze ridicate, teste de frânare pe diverse suprafețe sau examinări ale controlului tracțiunii pe planuri înclinate sunt posibile în cadrul poligonului.

Lucrările de extindere ale poligonului din Jeversen au început în primăvara anului 2019, sub direcția producătorului de sisteme de frânare Wabco. Acesta a fost achiziționat recent de ZF în schimbul a 6,2 miliarde de euro. ZF mai deține facilițăti de testare a vehiculelor comerciale în Finlanda și India.

Adaugati comentariu