Camioanele electrice BYD, aproape de lansarea în Europa
Home Camioane Camioanele electrice BYD vor fi lansate în Europa în septembrie
CamioaneTehnologie

Camioanele electrice BYD vor fi lansate în Europa în septembrie

43

Gigantul chinez BYD (Build Your Dreams) se pregătește să lanseze în Europa camioanele sale electrice. Producătorul va prezenta în septembrie camionul de distribuție BYD T8 de 19 tone, un autotractor pentru operațiuni în porturi și aeroporturi și o utilitară ușoară de 2,6 tone.Pentru început, camioanele electrice BYD vor fi disponibile în Spania, Portugalia, Benelux și Scandinavia. BYD este recunoscut mai ales pentru autobuzele sale electrice, care dețin o cotă de piață de 80% în SUA și 50% în Marea Britanie.

”Cu experiența câștigată cu autobuzele și autocarele electrice, pasul natural pentru companie era să transferăm cunoștințele tehnice în domeniul vehiculelor de marfă din Europa”, a declarat Isbrand Ho, CEO al BYD Europa.

Trei modele inițiale

BYD utilitara 2,6 toneBYD a ales trei modele pentru lansarea inițială. Primul dintre acestea este un van de 2,6 tone pentru distribuție ușoară. Acesta are un motor de 100 kW și 180 Nm, sarcină utilă de 920 kg și volum de marfă de 3,4 metri cubi. Bateriile BYD NMC de 50,3 kWh asigură o autonomie de până la 360 km.

BYD autotractor 36 toneAl doilea model european BYD va fi un autotractor pentru operațiuni în porturi și aeroporturi. Acesta va avea o capacitate de tractare de 36 de tone și va putea funcționa până la 10 ore cu o încărcare. Echipat cu o baterie fier-fosfat de 217,6 kWh, autotractorul poate fi încărcat complet în 2 ore, la o priză de curent continuu de 120 kW. Axa spate are integrată un motor electric ce dezvoltă 180 kW și 1.000 Nm. Viteza maximă este limitată la 47 km/h.

BYD T8Vârful de gamă al BYD în Europa va fi modelul T8, un camion de 19 tone, cu sarcină utilă de 11,1 tone. Motorul va dezvolta tot 180 kW, dar cuplul maxim va fi de 1.500 Nm. Bateria fier-fosfat de 217 kWh poate fi încărcată în 2,5 ore la priză DC 120 kW și în 5,5 ore de la un dispozitiv 40 kW AC. Autonomia este de 200 km.

Modelul poate fi echipat cu suprastructuri pentru distribuție sau servicii municipale. La interior va fi un instrumentar digital format din două ecrane, unul cu diagonală de 8,8 inci și altul de 10,1 inci. La capitolul siguranță, BYD T8 vine cu sisteme AEBS, ESP, LDWS, ACC, avertizare de coliziune față și funcție ”hill hold”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...