Volvo Trucks lansează noi sisteme de siguranță (Video)

Volvo Trucks introduce acum o gamă de noi sisteme de siguranță pentru vehiculele sale. Acestea au scopul de a crește siguranța bicicliștilor și a pietonilor și, de asemenea, de a facilita munca șoferilor.

Printre caracteristicile care au fost dezvoltate se numără noul Front Short Range Assist. Sistemul este conceput pentru a detecta dacă un biciclist sau un pieton se află în zona de risc din fața camionului, folosind un radar frontal și o cameră, și avertizează șoferul dacă există un risc iminent de coliziune.

O altă caracteristică este un nou sistem de avertizare a deschiderii ușii. Acest sistem este conceput pentru a avertiza dacă un pieton, un biciclist sau o mașină se apropie de camion din spate, pe aceeași parte a camionului în care este deschisă ușa.

Viziunea pe termen lung, zero accidente

„Dezvoltăm și introducem în mod constant sisteme de siguranță suplimentare care pot spori capacitățile șoferului, ajutând să-i protejăm atât pe ei, cât și pe cei cu care împart drumul. La Volvo Trucks, viziunea noastră pe termen lung este zero accidente, iar siguranța se află în centrul a tot ceea ce facem. Cu aceste noi sisteme, luăm pași importanți pentru a îndeplini aceste obiective”, spune Anna Wrige Berling, Director pentru Siguranța Traficului și Produsului la Volvo Trucks.

Unele dintre noile funcții au fost dezvoltate pentru a îndeplini sau chiar depăși deja legislația actualizată a UE privind siguranța, Regulamentul general privind siguranța (GSR), care va intra în vigoare în iulie 2024. GSR, care face ca mai multe sisteme avansate de asistență pentru șofer să fie obligatorii , urmărește creșterea siguranței rutiere și îmbunătățirea protecției șoferilor, pietonilor și bicicliștilor. Prin introducerea legislației, UE se așteaptă să salveze peste 25 000 de vieți și să evite 140 000 de răni până în 2038.

„Suntem pozitivi cu privire la reglementări mai stricte când vine vorba de siguranță, iar Volvo Trucks oferă deja celelalte sisteme care vor deveni obligatorii în 2024 cu GSR”, spune Anna Wrige Berling.

Noile caracteristici de siguranță de la Volvo Trucks

  • Asistență față pe distanță scurtă (inclusă în GSR). Un radar frontal și o cameră sunt utilizate pentru a detecta dacă cineva se află în fața camionului. Prin intermediul unui semnal vizual și sonor, sistemul avertizează șoferul dacă există un risc iminent de coliziune.
  • Asistență inteligentă la viteză (inclusă în GSR). Această caracteristică ține șoferul informat despre limitele de viteză detectând semnele de viteză rutieră și afișând limita pe panoul de bord. Sistemul afișează limita de viteză pentru combinația reală de vehicule și, de asemenea, avertizează, atât cu alerte vizuale, cât și sonore, dacă limita de viteză este depășită.
  • Sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (inclus în GSR). Acest sistem monitorizează presiunea anvelopelor pe camion și remorcă. Noul regulament GSR prevede că dacă presiunea scade cu 20% sub presiunea de referință, șoferul trebuie informat prin intermediul afișajului șoferului. Sistemul Volvo depășește cerințele legale, permițând șoferului să aleagă să fie avertizat chiar mai devreme decât scăderea de presiune de 20%. Sistemul este capabil să monitorizeze o gamă largă de citiri de sub și suprapresiune. În plus, se obține o eficiență energetică mai bună, având întotdeauna presiunea optimă în anvelope.
  • Avertizare de deschidere a ușii. Acest sistem, care este disponibil pe ambele părți ale camionului, va avertiza dacă un obiect în mișcare, cum ar fi un pieton, un ciclist sau o mașină, se apropie din spate în zona monitorizată, de aceeași parte a camionului unde se află ușa. deschis. Sistemul este activ când camionul este oprit și timp de două minute după ce motorul sau motorul a fost oprit.
  • Auto Hold. Funcția Auto Hold ajută la menținerea camionului staționar până când se apasă accelerația, astfel  liniștind și ajutând șoferul pe pante și dealuri.

 

Intelligent Speed ​​Assist va fi disponibil pe majoritatea piețelor, în timp ce celelalte sisteme vor fi disponibile la nivel global pe Volvo FH, FM și FMX cu motor diesel, pe gaz și electric, începând cu luna septembrie a acestui an. Modelele Volvo FL și FE vor primi sistemele de siguranță ca parte a îmbunătățirilor GSR înainte de sfârșitul anului 2023.

Adaugati comentariu