Home Transportatori Aerian Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este oficial finalizat
Aerian

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este oficial finalizat

44

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav își va deschide porțile pentru călători luna viitoare. Deja au fost finalizate toate lucrările de construcţii şi instalaţii necesare infrastructurii aeroportuare şi asigurării serviciilor de navigaţie aeriană.

„23 mai este data la care şi ultima procedură de recepţie – cea a sistemelor de navigaţie şi sistemelor conexe acestora puse în funcţiune la Centrul de Dirijare Zborurilor DNSAR Arad, a fost încheiată cu succes, etapă care a urmat recepţionării clădirii de contingenţă – turnul de control remote al Aeroportului de la Ghimbav”, a explicat șeful CJ Brașov, Adrian Ioan Veștea.

Potrivit lui, valoarea totală actualizată a contractului privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” este de 84,48 milioane de lei, din care construcţia şi instalaţiile clădirii de contingenţă au reprezentat 24,35 milioane de lei, iar diferenţa de 60,13 milioane de lei a însemnat achiziţionarea şi funcţionalizarea sistemelor de navigaţie şi a sistemelor conexe acestora.

IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai, documentul oficial de alocare a codului de locație de aeroport pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.

Codul IATA al aeroporturilor este folosit pentru introducerea destinației AIBG în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme și agenții acreditate IATA.

Primele zboruri de pe cel mai nou aeroport din România sunt programate începând cu data de 15 iunie. Până în prezent, au fost anunțate zboruri charter, dar și curse ce vor fi efectuate regulat de către companii precum Dan Air și Wizz Air.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

Aerian

Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26...