Comandă de 100 de autobuze MAN Lion’s City EfficientHybrid
Home Autobuze Comandă de 100 de autobuze MAN Lion’s City EfficientHybrid
Autobuze

Comandă de 100 de autobuze MAN Lion’s City EfficientHybrid

27

Operatorul Kauno Autobusai din Lituania a comandat 100 de autobuze MAN Lion’s City cu pachet EfficientHybrid. Primul autobuz a ajuns la Kaunas în toamnă, iar restul vor fi livrate până la jumătatea acestui an.

Cu o populație de aproximativ 300.000 de locuitori, Kaunas este al doilea oraș ca mărime din Lituania. Una dintre cele mai populare atracții turistice este centrul istoric, unde ies în evidență clădirea primăriei, un castel medieval și numeroase biserici și muzee. Începând de la jumătatea acestui an, turiștii, dar și locuitorii din Kaunas, vor putea călători pe rutele dn oraș într-un mod confortabil, sigur și ecologic.

Kauno autobusai, compania care operează transportul public local din Kaunas, a comandat o flotă de 100 de autobuze Lion’s City de la MAN Truck & Bus, toate fiind echipate cu tehnologia MAN EfficientHybrid. Noua tehnologie s-a bucurat de un mare succes în rândul companiilor care operează transportul public local, până în prezent peste 90% dintre autobuzele din noua generație fiind livrate cu această tehnologie.

Primul autobuz, din cele 100 comandate, a fost livrat în cadrul unei ceremonii speciale în toamna anului trecut și de atunci operează în oraș pe linia 29G care conectează centrul orașului Kaunas cu aeroportul. Restul de 99 de vehicule vor fi livrate până la jumătatea anului 2021.

Modelul comandat are o lungime de 12 metri și este echipat cu motorul D1556 LOH Euro 6d, de 9 litri. În plus, sistemul MAN EfficientHybrid contribuie semnificativ la reducerea consumului și a emisiilor de noxe. De asemenea, sistemul stop-start, disponibil în standard cu tehnologia EfficientHybrid, contribuie și la reducerea poluării fonice în momentul în care autobuzul oprește la semafoare și în stații.

Autobuzele au o capacitate de 100 de locuri, dintre care 28 pe scaune. Podeaua este acoperită cu un material antiderapant cu design ce imită parchetul de lemn. Scaunele celor 100 de autobuze vor fi tapițate cu un material ușor de curățat și dezinfectat. Autobuzele mai dispun de sistem de aer condiționat, porturi USB, sistem de informare și podea culisantă la ușa din mijloc. Nici șoferul nu a fost uitat, acesta beneficiind de o cabină spațioasă, protejată cu un panou din plexiglas.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...