Volta Trucks își accelerează lansarea pe piață în Suedia

Volta Trucks și-a confirmat intenția de a-și accelera lansarea pe piață pentru Suedia. Decizia a fost luată ca urmare a interesului din partea clienților de pe piața nordică.

Inițial, planurile vorbeau despre introducerea modelelor Volta Trucks în 2024. Însă ca urmare a cererii în creștere și a interesului clienților scandinavi, momentul a fost decalat. Potrivit oficialilor companiei, lansarea ar urma să aibă loc încă din această vară.

Versiunile de 16 și 18 tone ale modelului complet electric Volta Zero se potrivesc perfect în sectorul de transport urban scandinav. Acolo unde camioanele Medium Duty sunt cele mai frecvente vehicule utilizate pentru transportul mărfurilor în orașele mai mari. Indiferent că vorbim despre Stockholm, Göteborg sau Malmö.

Volta Zero este proiectat având în vedere siguranța în traficul urban, atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, inclusiv pietoni și bicicliști. Șoferul stă într-o poziție centrală în cabină și într-o poziție mult mai joasă în comparație cu un camion convențional. Această combinație, plus designul cabinei, cu mari suprafețe vitrate, oferă o vizibilitate directă de 220 de grade, iar camerele potențează aceste atuuri.

Ușile glisante permit șoferului să intre sau să iasă pe ambele părți ale vehiculului și întotdeauna pe trotuar. În plus, cabina joasă permite șoferului să pășească și să coboare pur și simplu din vehicul. Ceea ce înseamnă că nu urcă sau coboară, prin intermediul unei scări, precum în cazul unei cabine tradiționale a unui camion.

Volta Trucks, discuții cu marii transportatori

Carl-Magnus Norden, fondatorul suedez al Volta Trucks a declarat: „Suedia are o moștenire lungă de a produce vehicule comerciale de înaltă calitate. Iar la Volta Trucks am identificat un segment interesant pentru piața de transport în segmentul Medium Duty pentru livrări urbane. Ne pasă de orașe, de oamenii lor și de planeta noastră. Volta Zero a fost proiectat de la zero ca un vehicul complet electric, cu zero emisii, și a fost construit special pentru transportul urban. Astfel că siguranța și durabilitatea sunt elemente centrale în activitatea noastră”.

El a fost completat de Directorul executiv al Volta Trucks, Essa Al-Saleh. Acesta a declarat:„În prezent, suntem în dialog cu câțiva furnizori mari de transport suedezi. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că pot obține vehicule din flota noastră la jumătatea anului 2023. Aceste teste de conducere extinse le vor permite clienților să evalueze pe deplin camionul pe drumurile locale. Și, astfel, să înțeleagă cum acest nou Volta Zero complet electric, împreună cu oferta unică de camion ca serviciu (TaaS) a Volta Trucks, se vor integra în flota lor actuală și operațiunile zilnice”.

Adaugati comentariu