Home Camioane Iveco preia în totalitate compania joint venture dezvoltată alături de Nikola Corporation
CamioaneNoutati

Iveco preia în totalitate compania joint venture dezvoltată alături de Nikola Corporation

42

Grupul Iveco va prelua pe deplin proprietatea companiei-mixte din Ulm, Germania, înființată în colaborarea cu Nikola și care a dus la deschiderea în 2021 a unei fabrici dedicată producției camioanelor cu emisii zero.

Această afacere presupune o investiție de 35 de milioane de dolari din partea Iveco, precum și achiziția a 20 de milioane de acțiuni Nikola. Iveco estimează ca impactul tranzacției asupra lichidităților companiei să fie absorbit de generarea de fluxuri de numerar și, prin urmare, obiectivele financiare ale grupului rămân neschimbate pentru 2023.

Parteneriatul dintre Iveco și Nikola Corporation datează încă din 2019, timp în care cele două companii au produs vehicule electrice cu baterii (BEV) și vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transport regional sau pentru distanțe lungi

Prin noua fază a parteneriatului, Iveco se va concentra pe dezvoltarea și comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii și cu pile de combustie în Europa, incluzând modulul de propriu de finanțare GATE. De asemenea, compania va fi autorizată să acceseze în mod liber și să continue dezvoltarea software-ului de control al vehiculelor pentru BEV și FCEV produse în comun.

De cealaltă parte, Nikola își va concentra operațiunile în America de Nord, cu o abordare integrată a clienților săi, oferind infrastructură BEV, FCEV și sub marca HYLA. În plus, Nikola va primi licența de tehnologie Iveco S-WAY pentru America de Nord, beneficiind de furnizarea de componente aferente de din partea Iveco. De asemenea, drepturile de proprietate intelectuală pentru tehnolgia Generation 1 eAxles (noua generație de axe electrificate) dezvoltată împreună cu FPT Industrial vor fi împărțite cu constructorul european.

Iveco este o marcă a Iveco Group NV (MI: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road. În cadrul companiei lucrează aproape 21.000 de salariați la nivel global, compania deținând 4.200 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii...

Noutati

Sistemul RO e-Factura se extinde

Guvernul a extins prin Ordonanţă de urgenţă (OUG), în 21iunie, utilizarea sistemului...

Noutati

Cod Roşu de caniculă, restricții pentru camioane

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emis primul Cod Roşu de caniculă din...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...