VIDEO: Un autobuz Volvo circulă fără șofer în depou

Volvo Buses a făcut recent o demonstrație despre potențialul autobuzelor autonome într-un depou. Demonstrația live făcută cu au autobuz de 12 metri lungime reprezintă un nou pas făcut de Volvo spre un transport public mai sigur, mai curat și mai eficient.
autobuz Volvo autonom depou

Testul, organizat împreună cu Keolis, a avut loc în depoul operatorului de lângă Goteborg. În timpul demonstrației, un autobuz electric Volvo a condus autonom între parcare și mai multe stații de lucru, inclusiv spălătorie, service și zona de încărcare, înainte de a reveni în locul de parcare corect. Toate aceste operațiuni s-au făcut cu pasageri la bord.

”Am arătat cu succes beneficiile comerciale ale autonomiei într-un depou. Condusul fără șofer în depouri aduce o productivitate mai înaltă, mai puține daune și o singuranță mai mare. Iar interfața de încărcare OppCharge este ideală pentru încărcarea autonomă, eliminând nevoia de a conecta cabluri”, a declarat Håkan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Volvo Buses crede că depourile de autobuze au un potențial uriaș pentru condusul automatizat, fără șofer. Potrivit estimărilor, această tehnologie de mobilitate va deveni un lucru obișnuit în 5-10 ani.

Adaugati comentariu