Primul autobuz autonom de dimensiuni normale
Home Autobuze Primele autobuze autonome de dimensiuni normale
AutobuzeTehnologie

Primele autobuze autonome de dimensiuni normale

45

Volvo Buses și Universitatea Tehnică Nanyang (NTU Singapore) au lansat recent primele autobuze autonome de dimensiuni normale. Autobuzele Volvo 7900 Electric de 12 metri lungime au o capacitate de 80 de pasageri.Cele două autobuze vor începe în curând testele în campusul NTU, înainte ca acestea să fie extinse și pe drumurile publice. Autobuzele Volvo 7900 Electric sunt echipate cu numeroși senzori și comenzi de navigație, administrate de un sistem complex de inteligență artificială.

Primele autobuze autonome de dimensiuni normale au 36 de scaune și operează silențios, cu emisii locale zero. Autobuzul consumă cu circa 80% mai puțină energie decât un model similar diesel.

”Suntem foarte mândri să prezentăm autobuzul nostru electric echipat cu tehnologie de condus autonom. Este un moment cheie in istoria industriei și un pas important spre orașe mai curate, mai sigure și mai inteligente”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Primele autobuze autonome de dimensiuni normale dispun de software-ul Volvo Autonomous Research Platform. Acesta este conectat la un sistem de navigație și numeroși senzori: LIDAR și camere stereo care capturează imagini 3D. Sistemul de navigație folosește mai multe surse de date și are o precizie de până la 1 cm.

Autobuzul dispune și de o unitate de control al inerției, care acționează în același timp ca giroscop și accelerometru. Aceasta va îmbunătăți confortul pasagerilor pe terenuri denivelate sau în curbele strânse.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...