Modelele TGE, echipate în standard cu MAN Telematics

MAN Truck & Bus va echipa toate modelele din seria TGE cu sistemul MAN Telematics în echiparea standard. Astfel, în combinație cu noua generație a sistemului de infotainment sunt disponibile și o serie de noi funcții pentru utilizator.
Modelele TGE, echipate în standard cu MAN Telematics

Noua gamă de modele MAN TGE face un pas important spre viitor. Managerii de flote și șoferii dispun acum de numeroase posibilități de interconectare prin intermediul sistemului ultra-modern MAN Telematics, care va fi integrat de acum pe aproape toate modelele TGE.

Noile servicii incluse sunt, printre altele, funcția MAN Live Traffic, precum alte aplicații disponibile în mașină, care oferă șoferului informații foarte importante despre situația din trafic. Aplicațiile precum cele de parcare și realimentare sunt deja integrate în soluțiile de navigație, sunt intuitiv de folosit și pentru că se pot conecta online oferă informații în timp real despre prețurile combustibilului, al parcărilor și disponibilitatea acestora. De asemenea, vor fi lansate în curând și alte aplicații precum cele de știri și vreme, serivciul MAN DigitalServices pregătind și o serie de alte noutăți care vor fi disponibile în curând.

Seria TGE va fi echipată cu o nouă generație a sistemului de infotainment, care se poate conecta online și care împreună cu noul sistem MAN Telematics va face utilizarea cotidiană a vehiculului mult mai ușoară. Noul sistem de infotainment este disponibil pentru toate modelele 2021 MAN TGE cu motoare diesel. Producția acestui model a început deja și va include majoritatea noilor opțiuni.

Siguranță sporită în caz de urgență: modulul cu 3 butoane

Modelele TGE, echipate în standard cu MAN TelematicsUna dintre noutățile disponibilă pe versiunea 2021 a modelelor din seria TGE este modulul cu trei butoane, amplasat pe plafon, într-o poziție centrală. Modul dispune de două butoane gri și unul roșu și permite efectuarea apelurilor de urgență în Uniunea Europeană și apelarea departamentului de service MAN fără a fi nevoie de conectarea unui telefon mobil.

Atunci când este apăsat butonul roșu SOS sau când se declanșează airbag-ul se crează o conexiune audio automată cu centrul de primire apeluri de urgență la 112. Modulul transmite simultan poziția vehiculului și alte informații necesare pentru a grăbi procedura de salvare.

Butonul care apelează sistemul de service de urgență MAN este marcat cu pictograma unei chei. Apăsarea acestui buton face legătura automat cu call centre-ul MAN Mobile24. Modulul conectează șoferul cu persoana potrivită din call center în baza presetărilor de limbă folosite în cadrul sistemului de infotainment. În același timp sunt transmise date importante despre vehicul, precum locația, coduri de eroare, etc, pentru ca specialiștii din cadrul MAN Mobile24 să facă rapid o diagnoză și să poată ulterior efectua toate reparațiile în momentul intervenției.

Butonul cu simbolul ”i” apelează tot centrul MAN Mobile24 și legătura se face cu dispeceri care pot oferi informații despre probleme sau alte lucruri legate de vehicul.

Noul modul cu 3 butoane este disponibil pentru toate modelele MAN TGE echipate cu noua versiune de radio în standard, iar pentru cele cu versiunea de bază MAN Radio Van este opțional, contra cost.

4 noi sisteme de infotainment

Patru modele, fiecare cu o gamă diferită de funcționalități, sunt disponibile pe noul sistem de infotainment MAN: MAN Radio Van, MAN Media Van, MAN Media Van Business și MAN Media Van Business Navigation.

MAN Radio Van: doar radio. Nivelul de bază al noului sistem de infotainment MAN TGE este un radio, cu funcții de bază. Șoferul poate să asculte propria muzică prin intermediul unui slot pentru carduri SD. Radioul se operează foarte ușor prin intermediul butoanelor și comutatoarelor. Modulul de apel cu 3 butoane se poate comanda opțional pentru sistemul MAN Radio Van, acesta neputând fi montat ulterior.

MAN Media Van: primii pași de conectivitate. Sistemul de infotainment MAN Media Van vine cu un ecran color de 6,5-inch TFT cu touchscreen și combină funcțiile unui radio, media centre, modul hands-free și computer on-board. Toate funcțiile sale pot fi operate prin intermediul displayului cu ecran tactil.

Interfața MAN SmartLink face posibilă conectarea unui telefon mobil la sistemul de infotainment, prin intermediul unui cablu, putând fi folosite astfel servicii de streaming audio și aplicații de navigație folosind MirrorLink, Apple CarPlay sau Android Auto. Acesta oferă și posibilitatea de a conecta camera video pentru marșarier cu ecranul sistemului de infotainment. Efectuarea apelurilor de urgență, apelarea serviciului de asistență MAN și cel de informații se poate face prin intermediul modulului cu 3 butoane, disponibil în standard cu sistemul MAN Media Van.

Modelele TGE, echipate în standard cu MAN TelematicsMAN Media Van Business: confort sporit. Sistemul de infotainment MAN Media Van Business dispune de un display color de 8-inch cu ecran tactil. Acest model este perfect pentru cei care vor opțiuni de conectare suplimentare și o utilizare facilă a tuturor funcțiilor. Interfața standard Wireless MAN SmartLink oferă posibilitatea de a conecta un telefon inteligent, prin sistemul wireless, și de a folosi sistemul hands-free și alte servicii de streaming.

Prin intermediul MAN Media Van Business se pot utiliza și alte aplicații precum cele de vreme sau de știri. Efectuarea apelurilor de urgență, apelarea serviciului de asistență MAN și cel de informații se poate face prin intermediul modulului cu 3 butoane, disponibil în standard cu sistemul MAN Media Van Business.

MAN Media Van Business Navigation: pachetul complet. În plus față de ecranul color de 8-inch cu ecran tactil, sistemul de conectare al telefonului wireless WiFi, diverse aplicații on-board și opțional camera video pentru marșarier, sistemul de top MAN Media Van Business Navigation include și sistemul de navigație cu funcția MAN live traffic și actualizări permanente ale hărților. Acesta vine cu o licență valabilă doi ani, care poate fi reînnoită apoi, care include informații de trafic și actulizările permanente. Desigur, sistemul de navigație poate fi utilizat și după expirarea licenței, dar fără actualizări ale hărților și informații din trafic.

Efectuarea apelurilor de urgență, apelarea serviciului de asistență MAN și cel de informații se poate face prin intermediul modulului cu 3 butoane, disponibil în standard cu sistemul MAN Media Van Business Navigation.

Adaugati comentariu