Volvo 7900 Electric Articulated BUsworld 2019
Home Autobuze Noutățile Volvo la Busworld 2019
Autobuze

Noutățile Volvo la Busworld 2019

40

Volvo Buses prezintă o serie de noutăți la expoziția Busworld 2019: un autobuz articulat pur electric, autobuze hibrid cu baterie mai mare, dar și un autocar diesel de 15 metri lungime.La Bruxelles, Volvo a prezentat în premieră mondială modelul 7900 Electric Articulated, un autobuz articulat electric cu o capacitate de până la 150 de pasageri. Modelul are o arhitectură flexibilă, pentru a putea fi optimizat în funcție de necesitățile clienților.

De exemplu, Volvo 7900 Electric Articulated este disponibil în două variante de lungime: 18 și 18,7 metri. Numărul de pachete de baterii litiu-ion poate varia de asemenea, cu un maxim de 396 kWh. Încărcarea bateriilor se poate face prin stații rapide plasate de-a lungul traseului (OppCharge) sau când autobuzul este parcat peste noapte la depou (Combo2/CCS).

Modelul dispune de două motoare electrice de câte 200 kW, care livrează un cuplu maxim de 31 kNm la puntea motoare. Grație acestor performanțe, Volvo 7900 Electric Articulated poate pleca complet încărcat într-o urcare de 20 de grade.

Autobuzul are 4 uși duble și poate fi echipat și cu sistemul de direcție Volvo Dynamic Steering. producătorul susține că acest model are un consum de energie mai mic cu 80% față de unul similar diesel.

Volvo la Busworld 2019: hibride îmbunătățite

De asemenea, autobuzele hibrid dispun acum de o baterie mai mare, deși Volvo Buses nu a precizat capacitatea acestora. Totuși, producătorul susține că noile hibride pot merge silențios și fără emisii de la start și până la viteze de 50 km/h, față de doar 20 km/h la modelul precedent. Consumul de carburant și emisiile de CO2 sunt mai mici cu până la 40% față de un model similar diesel. Deoarece nu necesită infrastructură de încărcare, autobuzele hibrid pot fi folosite practic oriunde. Autobuzele hibrid Volvo sunt disponibile în versiuni solo de 12 metri lungime, ca autobuz articulat sau ca autobuz cu etaj.

Volvo la Busworld 2019: autocar de 15 metri

Volvo 9700 15 metri lungimeTot cu ocazia Busworld, Volvo Buses și-a extins gama de autocare pentru distanțe lungi cu o versiune Volvo 9700 de 15 metri lungime, cu până la 65 de scaune pentru pasageri. De asemenea, au fost introduse noi variante de configurare a scaunelor și ușilor. De exemplu, atât noua variantă de 15 metri, cât și cele de 13 metri, sunt disponibile acum în versiuni cu ușa spate poziționată după puntea spate. Astfel, compartimentul pentru bagaje este mult mai mare. Din același motiv, și toaleta poate fi mutată în partea din spate a autocarului. Volvo 9700 este propulsat de un motor de 11 litri și 460 CP, compatibil și cu biodiesel.

Tot la Busworld, modelul mai mare Volvo 9900 a primit premiile Grand Award Coach și Safety Label Coach.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...