Cu autobuzul prin pasul Stelvio
Home Autobuze Video: Cu autobuzul prin pasul Stelvio
Autobuze

Video: Cu autobuzul prin pasul Stelvio

20

Un șofer elvețian pensionar a primit slujba vieții sale: de două ori pe săptămână conduce un autobuz special construit Scania Interlink în Alpi la aproape 3.000 de metri altitudine, într-una dintre cele mai spectaculoase și dificile rute de autobuz, prin Pasul Stelvio.Ruta de autobuz conectează localitatea Val Müstair din Elveția cu regiunea Valtellina din nordul Italiei. Călătoria prin pasul Stelvio este oferită de compania elvețiană PostBus din luna mai până în noiembrie.

Drumul original a fost construit între 1820 și 1825 de Imperiul Austriac pentru a conecta provincia Lombardia de restul țării printr-un urcuș la 1.871 metri altitudine. De atunci, ruta nu s-a schimbat prea mult: cele 85 de curbe serpentine sunt o provocare pentru șoferi.

Autobuzul galben Scania Interlink este perfect adaptat pentru a aborda drumurile abrupte, trecătorile înalte, tunelurile vechi și înguste și ace de păr înfricoșătoare. Autobuzul poate fi coborât cu 5 cm când intră în cele mai înguste tuneluri. El are 11 metri lungime, 2,55 m lățime și 2,3 m înălțime. Deși niciun vehicul mai lung de 10 metri cu poate circula pe partea elvețiană a rutei, acest autobuz a primit o derogare, deoarece are un ampatament mai mic de 5 metri.

Distanța dintre Müstair și orașul italian Tirano este de aproximativ 80 km. Müstair este situat la 1.200 metri deasupra nivelului mării, pasul Stelvio la 2.750 metri, iar Tirano la 400 metri: în total, o diferență de nivel de 3.900 de metri. De asemenea, ruta este caracterizată și de fluctuații uriașe de temperatură, de până la 60 de grade Celsius.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...