WABCO lansează soluția TX-TRAILERPULSE

Furnizorul de tehnologie pentru vehicule comerciale WABCO va lansa în această vară soluția de monitorizare și diagnoză de la distanță a remorcilor TX-TRAILERPULSE.
WABCO TX-TRAILERPULSE portalul TX-TRAILERFIT

TX-TRAILERPULSE este o soluție de conectivitate pentru remorci bazată pe Internetul Lucrurilor, care combină funcția de localizare în timp real cu informații suplimentare de diagnoză de la distanță. Soluția este prima de acest fel și poate fi folosită pe toate tipurile de remorci.

Sistemul poate fi instalat cu ușurință atît din fabrică (OEM), cât și ulterior (retrofit). Soluția permite operatorilor de flote, precum și companiilor care închiriază remorci, să-și urmărească, întrețină și administreze mai bine activele, indiferent de localizare.

”În operațiunile actuale din Europa, aproximativ 70% dintre remorci nu sunt echipate cu nicio soluție de conectivitate. TX-TRAILERPULSE oferă un mod necostisitor de monitoriza și administra optim remorcile indiferent de tipul acestora. Astfel, tehnologia poate fi folosită în flotele mixte care transportă mărfuri diferite”, a declarat Philippe Colpron, vicepreședinte al WABCO responsabil cu soluțiile pentru flote.

Conectată direct la sistemul electronic de frânare al remorcii (TEBS), soluția captează și procesează datele de diagnoză prin intermediul portalului TX-TRAILERFIT. Acesta evaluează starea tehnică a remorcii și poate furniza, de exemplu, indicații despre cauza defecțiunii și indicații de reparare. Datele pot fi partajate rapid și sigur cu atelerierele de service partenere, construind un lanț digital conectat de întreținere și reparații, cu impact pozitiv asupra timpului de disponibilitate al vehiculelor.

WABCO a semnat deja primul contract pentru această soluție, înainte de lansarea comercială, care va avea loc în luna iunie. Prima companie care va instala pe remorcile sale sistemul TX-TRAILERPULSE este Dom’Azur din Franța, specializată în transporturi grele și încărcături excepționale.

Adaugati comentariu