Scania lansează primul autocar alimentat cu LNG

La IAA, Scania a prezentat noul autocar Scania Interlink Medium Decker alimentat cu LNG, cu autonomie de până la 1.000 km, care lărgește gama de soluții alternative pentru călătorii interurbane.
Scania Interlink MD LNG

”În prezent există mai multe opțiuni pentru orașele atente la emisii și operatorii urbani, dar puține alternative pe piața călătoriilor lungi. Cum LNG devine tot mai disponibil în Europa, dar și în alte părți ale lumii, aceasta este o alternativă viabilă venită la timp”, a declarat Karin Rådström, șeful diviziei de camioane și autobuze la Scania.

Operarea cu LNG are potențialul de a reduce emisiile de CO2 cu 20%, iar cele de oxizi de azot și particule în proporție și mai mare. De asemenea, nivelurile de zgomot sunt semnificativ mai mici. În unele țări este disponibil biogaz lichefiat, care reduce emisiile de carbon cu până la 90%.

Sustenabilitatea a fost tema de bază a Scania la IAA, întreaga gamă de autobuze și autocare operând cu carburanți alternativi, de la Scania Citywide LE Suburban hybrid la Scania Interlink High Decker alimentat cu HVO. În plus, Scania a prezentat autobuzul electric cu baterii Citywide Low Floor, disponibil pentru călătorii în interiorul complexului expozițional Deutsche Messe.

Adaugati comentariu