Video: Crash test cu un camion electric. Cum rezistă bateriile
Home Camioane Video: Crash test cu un camion electric. Cum rezistă bateriile
CamioaneTehnologie

Video: Crash test cu un camion electric. Cum rezistă bateriile

34

Inginerii Scania au orchestrat o ciocnire violentă a camionului din lateral pentru a îmbunătăți siguranța camioanelor electrice. Vezi cum rezistă bateriile în acest clip video cu un crash test cu un camion electric.Pregătirile pentru orice test de impact sunt foarte lungi. Poate fi luni de planificări precise ale detaliilor. Testul real se face doar după numeroase simulări. El durează mai puțin de o secundă și verifică doar acuratețea calculelor.

Optimizarea metodelor de testare a început în urmă cu câțiva ani, după lansarea primului camion hibrid Scania. ”Am făcut numeroase simulări, cu diferite viteze și unghiuri. Simularea este un instrument puternic, mai rapid și mai ieftin decât un test de impact real. Nu testăm doar camionul întreg, ci și diferite componente separat”, a declarat Mikael Littmann, șeful departamentului Mechanical Testing al Scania.

Video: Crash test cu un camion electric

Testele de impact cu un camion electric diferă de unul cu un camion convențional, deoarece energia rezultată din impact trebuie să fie distribuită în jurul structurii care înconjoară bateria. Rezultatul dorit este ca energia de impact să se transforme în deformare plastică și energie cinetică în componentele mai puțin critice.

”Am dorit ca testul să fie cât mai autentic posibil, așa că am folosit o mașină reală pentru impact. Aceasta solicită mai mult structura decât dacă am fi folosit o barieră”, a mai spus Littmann.

Pentru a evita orice pericol, o brigadă de pompieri a asistat la test. Nu a fost însă nevoie de intervenția lor. Testul a funcționat cum era planificat și bateria a scăpat nevătămată.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...