Guvernul Britanic a publicat un Manual al transportatorilor și șoferilor pentru Brexit

Guvernul Britanic a publicat un Manual al transportatorilor și șoferilor pentru Brexit, care conține cele mai importante informații despre viitorul transportului rutier de marfă între UK și UE.
Guvernul Britanic a publicat un Manual al transportatorilor și șoferilor pentru Brexit

Cele mai importante modificări aplicabile de la 1 ianuarie 2021 sunt sumarizate online, în acest Manual al transportatorilor și șoferilor pentru Brexit. Ghidul va fi actualizat permanent cu deciziile adoptate pentru sectorul de transport de marfă în timpul negocierilor dintre Marea Britanie și UE.

Ghidul va fi disponibil în 13 limbi europene. Totuși, versiunea online este disponibilă doar în engleză.

De asemenea, guvernul britanic a anunțat deschiderea a 45 de puncte de informare, în care aproximativ 1.000 de angajați instruiți vor oferi informații și sfaturi pentru companiile de transport și logistică. Punctele de informare sunt situate în toată țara, în locații importante pentru tranzitul camioanelor.

Faza de tranziție pentru Brexit va expira la 31 decembrie. Astfel, de la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie va fi tratată ca un stat non-UE. Cele două părți negociază încă ce reguli se vor aplica în relațiile comerciale dintre UK și UE.

Autoritățile britanice estimează că, în cazul unui Brexit fără acord, din ianuarie ar putea apărea cozi de până la 6.500 de camioane în vămi. Potrivit calculelor experților, trecerea camioanelor prin vămile din regiunea Kent ar putea dura și două zile în februarie, din cauza ambuteiajelor.

Adaugati comentariu