VDL Futura FHD2 votat cel mai sustenabil autocar
Home Autobuze VDL Futura FHD2, votat cel mai sustenabil autocar
Autobuze

VDL Futura FHD2, votat cel mai sustenabil autocar

62

VDL Bus & Coach a câștigat prestigiosul premiu ”Autobuzul sustenabil al anului 2020”, la categoria autocare, pentru modelul Futura FHD2.Premiul a fost decernat în cadrul galei Busworld la Bruxelles. Ceilalți doi pretendenți la titlu au fost autocarele Mercedes Tourismo Safety și Scania Interlink MD LNG.

Juriul a preferat VDL Futura FHD2 datorită reducerii de 100 kg a greutății totale, a sistemului de reglare frontală a gărzii la sol (funcție kneeling), care se activează atunci când viteza depășește 95 km/h, și a controlului predictiv al grupului motopropulsor.

”Autocarul fabricat de VDL Bus & Coach reprezintă cea mai bună aplicație de până acum a noului lanț cinematic compus din motorul actualizat DAF MX-11 și transmisiile ZF Traxon. Grație acestui pachet complet, versiunea Futura FHD2 de 13 metri, cu două axe, a stabilit diverse recorduri la consumul de combustibil, conform testelor efectuate de mai multe reviste europene”, se mai arată în decizia juriului.

”În această epocă a creșterii gradului de conștientizare cu privire la problemele de mediu, este esențial ca industria autobuzelor și autocarelor să sublinieze în continuare faptul că autocarele reprezintă una dintre cele mai ecologice forme de transport. Este o parte intrinsecă din ADN-ul VDL Bus & Coach să continuăm investițiile pentru a face ca toate vehiculele noastre să devină cât mai eficiente posibil din punct de vedere energetic. Suntem pe bună dreptate mândri de acest premiu și considerăm că este o recunoaștere reală a progreselor pe care le-am obținut cu gama Futura”, a declarat Marcel Jacobs, directorul comercial al VDL Bus & Coach.

În cadrul Busworld, cel mai mare târg european de autobuze și autocare, VDL Bus & Coach a prezentat în premieră camerelor video ce vor înlocui oglinzile laterale. Acesta este încă un exemplu de inovație care contribuie la reducerea susținută a consumului de combustibil.

Premiul Autobuzul sustenabil este primul și singurul premiu european care se concentrează în mod specific asupra sustenabilității la autobuze și autocare. Unul dintre obiectivele premiului este ca sustenabilitatea să devină un centru pozitiv de atenție pentru publicul larg. Juriul a evaluat diverse aspecte, inclusiv siguranța, confortul, zgomotul, gradul de reciclare a componentelor și implicarea generală a producătorului în problemele de mediu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...