VDL și DAF își extind colaborarea

VDL și DAF au semnat un nou contract pe cinci ani care prevede că cele două companii cu sediul la Eindhoven vor colabora și mai intens.
VDL și DAF CF Electric

Acordul include dispoziții pentru furnizarea reciprocă de piese și componente necesare producției de camioane și autobuze, a fabricării comune de camioane cu sistem de propulsie electric și pentru reînnoirea facilităților de producție VDL din cadrul DAF.

DAF Trucks și VDL lucrează împreună din 1953. Inițial, DAF a cumpărat de la VDL servicii de ștanțare, sudură în puncte și sudură normală, dar portofoliul de produse și servicii a crescut de-a lungul anilor. În prezent, VDL furnizează piese precum suporți pentru motor, locașuri pentru cabluri, suporți pentru axe și locașuri pentru țevile de eșapament. În schimb, DAF oferă VDL motoare diesel de 11 și 13 litri pentru autobuze și autocare. Noul contract este un rezultat al creșterii cifrelor de producție DAF și a expansiunii VDL Bus.

Un alt aspect al contractului este legat de producția de camioane electrice. Anul trecut, DAF și VDL au prezentat modelul DAF CF Electric pentru livrări urbane. Camionul electric va intra în producție imediat ce  piața va fi pregătită, după teste de drum extinse – din care primul început recent. Noul contract mai prevede ca VDL să modernizeze linia de asamblare din fabrica de cabine DAF din Westerlo (Belgia) în următorii ani.

”Camionul electric dezvoltat în comun este apogeul unei colaborări care a început acum 65 de ani. DAF și VDL sunt atât clienți cât și furnizori pentru cealaltă companie. Noul contract este o altă modalitate prin care stabilim o bază solidă pentru parteneriatul nostru”, a declarat Willem van der Leegte, președinte și CEO al Grupului VDL.

”VDL și DAF sunt două companii specializate în tehnologie, ambele conduse de dorința continuă de îmbunătățire și inovare, cu interesele clienților în prim-plan. Aceasta face ca parteneriatul să fie atât de unic și valoros”, a spus și Harry Wolters, președintele DAF Trucks.

Adaugati comentariu