Un oraș din Australia renunță la autobuzele CNG pentru modele diesel Euro 6

Orașul Brisbane din Australia va înlocui autobuzele CNG din flotă cu modele moderne diesel. Decizia împotriva curentului a fost luată din cauza problemelor de siguranță ale autobuzelor vechi.
Un oraș din Australia renunță la autobuzele CNG pentru modele diesel Euro 6

În toată lumea, tendința este de a înlocui vehiculele comerciale diesel cu unele mai curate, alimentate cu carburanți alternativi. Nu este cazul și în orașul Brisbane (Australia), unde autobuzele CNG mai vechi vor fi înlocuite cu autobuze diesel care respectă standardul de emisii Euro 6.

Brisbane folosește autobuze CNG de 20 de ani, iar decizia aparent neașteptată are un motiv simplu. În 2008 și 2012, două rezervoare de CNG de la două autobuze au explodat. După acele incidente, autobuzele CNG au fost operate cu rezervoarele umplute la maximum jumătate de capacitate. Această decizie a dus însă la scăderea autonomiei vehiculelor, precum și a eficienței flotei.

De aceea, Consiliul Local din Brisbane a decis retragerea treptată a autobuzelor alimentate cu gaz, care reprezintă aproximativ o treime din flotă, până în 2027. În primă fază, vechile autobuze CNG vor fi înlocuite de autobuze diesel Euro 6, care au emisii de oxizi de azot și de particule fine mai mici.

Totuși, până în 2023, municipalitatea și-a propus să definitiveze o strategie de achiziție a unor autobuze ecologice, inclusiv electrice cu baterii sau alimentate cu hidrogen. Până atunci, autoritățile vor să testeze dacă aceste tehnologii pot fi folosite optim în condițiile de trafic și de climă din Brisbane.

Adaugati comentariu