Heuliez GX 337 ELEC 527 km cu o încărcare
Home Autobuze Un autobuz electric a mers 527 km cu o încărcare
AutobuzeTehnologie

Un autobuz electric a mers 527 km cu o încărcare

32

Un model GX 337 ELEC produs de Heuliez, marcă din portofoliul CNH Industrial, a stabilit un nou record de autonomie pentru un autobuz electric: 527 km cu o încărcare completă. Recordul stabilit pe circuitul de test al IVECO Magirus din Ulm (Germania) a fost certificat de TÜV.

Autobuzul electric GX 337 ELEC a stabilit o performanță fără egal pe circuitul de teste: o autonomie de 527 km parcurși în 12 ore cu o singură încărcare.

”Recordul stabilit de modelul GX 337 ELEC este o nouă demonstrație a eficienței excepționale a acestui vehicul. Performanța a fost obținută în condiții controlate, dar este susținută de experiența operațiunilor în mediu real. De exemplu, la finalul lunii august, un client a atins o autonomie de 416 km cu o singură încărcare, pe un traseu de transport public din orașul german Hafenlohr”, a declarat Rémy FOYER, Director General al Heuliez.

Testul optimizat a fost susținut de un model GX 337 ELEC de 12 metri lungime, în versiune cu încărcare doar pe timpul nopții și pachet de baterii de 350 kWh. Încărcat complet și echipat cu anvelope de vară, autobuzul electric a mers cu o viteză medie de 46,6 km/h, fără încălzire sau aer condiționat.

Testul a avut loc pe 10 octombrie, între orele 10:00 și 21:41, cu ploaie ușoară, vânt și temperaturi între 10 și 15°C. Testul s-a încheiat după ce autobuzul electric a parcurs 527 km cu o singură încărcare, cu o rezervă de energie de 4% rămasă în baterii.

Heuliez GX 337 ELEC este cea mai completă gamă de autobuze electrice de pe piață. Modelul are trei versiuni de lungime (9,5, 12 și 18 metri) și două moduri de încărcare (lentă – pe timpul nopții sau rapidă – cu pantograf). Marca Heuliez are o experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea și producția de vehicule electrice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...