Uită de Scania V8! Ziegler Z8 are 1540 CP

Specialistul în mașini de pompieri ZIEGLER a lansat de curând noua sa gamă Z-Class pentru intervenții pe aeroporturi. Vârful de gamă este modelul ZIEGLER Z8, cu 1540 CP.
Uită de Scania V8! Ziegler Z8 are 1540 CP

Scania a lansat recent noua generație de motoare V8, care, cu 770 CP. Vârful de gamă al Scania a depășit Volvo FH16 750 și a devenit cel mai puternic camion european de serie pentru transporturi comerciale. Situația este însă diferită în segmentul vehiculelor de intervenții, unde motoarele și cutiile de viteze au alte setări. Acestea favorizează accelerația, fiind mai puțin interesate de consumul de carburant.

Un exemplu este noua Z-Class de la ZIEGLER, care propune cel mai puternic motor de pe piață, dar și un comportament dinamic nemaiîntâlnit în segment.

ZIEGLER Z-Class vine în 3 versiuni: Z4 (4×4) și Z6 (6×6) au motoare de 770 CP, iar Z8 (8×8) de 1.540 CP. Vehiculele sunt concepute pentru performanțe maxime. De exemplu, accelerația de la 0-80 km/h se face în mai puțin de 28 de secunde la Z6, mai puțin de 21 de secunde la Z8 și mai puțin de 20 de secunde la Z4. Adică aproximativ de 2 ori mai repede decât un camion cu semiremorcă. La acest comportament dinamic contribuie în primul rând cutia de viteze CVT cu variație continuă a raportului de transmisie.

Conceptul modular, distribuția greutății și centrul de greutate plasat jos contribuie atât la stabilitatea vehiculului, cât și la sarcina utilă mare. Astfel, mașina poate transporta până la 19 tone de apă sau spumă ignifugă.

Cabina pentru echipaj este proectată conform celor mai înalte cerințe de ergonomie și ușurință a accesului. Înălțimea interioară depășește 1,80 metri, iar vizibilitatea este excelentă datorită ferestrelor mari. O altă noutate este ultima generație a sistemului de control al stingerii de la distanță Z-Control. Acesta poate fi activat în orice mod de conducere și la orice viteză a vehiculului.

Adaugati comentariu