Premiu pentru postul de condus al noii generații MAN
Home Camioane Premiu pentru postul de condus al noii generații MAN
Camioane

Premiu pentru postul de condus al noii generații MAN

36

Postul de condus de pe noua generație de camioane MAN a primit medalia de aur la Premiile Germane pentru Design (German Design Award) 2021 la categoria design de produs (Excellent Product Design). Premiile acordate în fiecare an de Consiliul German pentru Design sunt unele dintre cele mai importante și semnificative în acest domeniu și această competiție este una dintre cele mai prestigioase din lume.

”Am creat noua generație de camioane MAN pentru a oferi clienților noștri un mediu de lucru plăcut și care să le ofere tot ceea ce au nevoie în munca lor de zi cu zi. Șoferii MAN știu exact cum trebuie să arate postul de condus perfect. Tocmai de aceea i-am ascultat cu atenție și am implementat ideile lor. Faptul că numeroși experți în design recunosc calitatea postului de condus din noua generație de camioane ne confirmă că am pornit-o pe un drum foarte bun”, a declarat dr. Andreas Tostmann, director executiv al MAN Truck & Bus.

În faza de dezvoltare a noii generații de camioane, MAN a implicat peste 700 de șoferi de camion care au testat diverse modele, au condus în simulator și au implementat apoi solicitările acestora.

Astfel, s-a acordat o atenție deosebită celor trei sisteme independente de operare: instrumentarul de bord, sistemul multimedia si de navigație cu un display de până la 12,3 inch plus sistemul inovator de control MAN SmartSelect și apoi toate funcțiile și comenzile care reglează elementele de control la interior. Fiecare dintre aceste sisteme au fost intregrate într-o logică specifică de control și gândită pentru a funcționa ca un tot unitar al cabinei noului camion.

Șoferul poate opera intuitiv numeroasele sisteme de asistență și funcții de confort și în același timp să conducă în siguranță și eficient noul camion. Toate aceste elemente au un design conceput special pentru a nu distrage atenția șoferului de la ceea ce se întâmplă pe drum. Display-ul și celelalte elemente sunt separate pentru ca toate informațiile vizuale să fie pe aceeași linie cu drumul, în timp ce butoanele care le controlează sunt la îndemâna șoferului care stă confortabil în scaun.

Sistemul MAN SmartSelect, de exemplu, ajută șoferul să rămână conectat la ceea ce se întâmplă pe drum, chiar și atunci când folosește sistemul de navigație și infotainment. Noul post de condus, disponibil pe noua generație de camioane MAN, contribuie decisiv la simplicarea condițiilor de muncă pentru șoferi, într-o perioadă din ce în ce mai solicitantă pentru aceștia.

Despre Premiile Germane pentru Design

Consiliul German pentru Design a fost înființat în 1953 ca un centru de expertiză pentru comunicarea și recunoașterea soluțiilor inovatoare din design și branding. Din 2012, se acordă Premiile Germane pentru Design care sunt o recunoaștere a excelenței în design industrial, comunicare și arhitectură. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în luna februarie 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...