TRATON a ajuns la un acord pentru achiziția Navistar

Grupul TRATON, proprietarul mărcilor europene Scania și MAN, a ajuns la un acord de principiu pentru achiziția tuturor acțiunilor producătorului american de camioane Navistar.
TRATON a ajuns la un acord pentru achiziția Navistar

TRATON deținea deja 16,8% din acțiunile Navistar. Compania americană și-a dat acordul de principiu pentru vânzarea restului acțiunilor la prețul de 44,5 dolari pe unitate.

”Suntem încântați să anunțăm că am ajuns la un acord de principiu pentru achiziția Navistar, după negocieri intense. Abia așteptăm să completăm toate formalitățile și să obținem toate aprobările necesare pentru acest acord, pentru a putea primi un nou membru în familia TRATON”, a declarat Matthias Gründler, CEO al TRATON SE.

Acordul de principiu nu înseamnă neapărat că această tranzacție va fi efectuată. Toate documentele trebuie aprobate de comitetele executive ale TRATON și VOLKSWAGEN. De asemenea, consiliul de directori și acționarii Navistar trebuie să aprobe tranzacția.

TRATON este divizia de camioane a grupului Volkswagen, compusă din mărcile MAN, Scania și Volkswagen Caminhões e Ônibus. Activitățile mărcilor în cadrul Grupului TRATON sunt stabilite clar. Scania este lider pentru soluții sustenabile de transport, lucrând cu mai mulți carburanți alternativi. MAN urmărește o strategie de produs mai largă, de la vehicule comerciale ușoare până la cele grele. Volkswagen Caminhões e Ônibus va oferi soluții personalizate cu cel mai bun raport calitate-preț, în special pentru piețele din America de Sud și Africa.

Adaugati comentariu