TRATON a ajuns la un acord pentru achiziția Navistar
Home Camioane TRATON a ajuns la un acord pentru achiziția Navistar
Camioane

TRATON a ajuns la un acord pentru achiziția Navistar

9

Grupul TRATON, proprietarul mărcilor europene Scania și MAN, a ajuns la un acord de principiu pentru achiziția tuturor acțiunilor producătorului american de camioane Navistar.TRATON deținea deja 16,8% din acțiunile Navistar. Compania americană și-a dat acordul de principiu pentru vânzarea restului acțiunilor la prețul de 44,5 dolari pe unitate.

”Suntem încântați să anunțăm că am ajuns la un acord de principiu pentru achiziția Navistar, după negocieri intense. Abia așteptăm să completăm toate formalitățile și să obținem toate aprobările necesare pentru acest acord, pentru a putea primi un nou membru în familia TRATON”, a declarat Matthias Gründler, CEO al TRATON SE.

Acordul de principiu nu înseamnă neapărat că această tranzacție va fi efectuată. Toate documentele trebuie aprobate de comitetele executive ale TRATON și VOLKSWAGEN. De asemenea, consiliul de directori și acționarii Navistar trebuie să aprobe tranzacția.

TRATON este divizia de camioane a grupului Volkswagen, compusă din mărcile MAN, Scania și Volkswagen Caminhões e Ônibus. Activitățile mărcilor în cadrul Grupului TRATON sunt stabilite clar. Scania este lider pentru soluții sustenabile de transport, lucrând cu mai mulți carburanți alternativi. MAN urmărește o strategie de produs mai largă, de la vehicule comerciale ușoare până la cele grele. Volkswagen Caminhões e Ônibus va oferi soluții personalizate cu cel mai bun raport calitate-preț, în special pentru piețele din America de Sud și Africa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...