UE Regulament emisiile camioanelor volvo-concept-truck
Home Camioane UE vrea să reducă emisiile camioanelor cu 30% până în 2030
CamioaneNoutati

UE vrea să reducă emisiile camioanelor cu 30% până în 2030

8

Parlamentul European și Consiliul Europei au ajuns ieri la un acord provizoriu pentru primul Regulament UE privind standarde mai stricte pentru emisiile camioanelor.Potrivit acestui acord, emisiile de CO2 ale camioanelor noi ar trebui reduse cu 30% în 2030 față de nivelul din 2019. Va exista și un obiectiv intermediar, de reducere cu 15% până în 2025. Traficul rutier greu este responsabil pentru aproape 5% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE.

Noua legislație va ajuta statele membre ale UE să își stabilească obiectivele privind emisiile și nivelul stimulentelor pentru achiziționarea de camioane ecologice, să promoveze soluțiile de mobilitate curată și să consolideze concurența în industrie, dar în același timp să diminueze costurile cu carburantul pentru operatorii de transport și să contribuie la o calitate mai bună a aerului.

”Odată stabilite primele standarde din UE pentru emisiile camioanelor, completăm cadrul legal pentru atingerea obiectivului european de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% până în 2030. Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord ambițios și echilibrat. Pentru industrie este o oportunitate de a îmbrățișa inovația spre mobilitatea fără emisii”, a declarat Miguel Arias Canete, Comisar UE pentru Acțiuni Climatice și Energie.

Scăderea emisiilor din transportul rutier este o parte importantă în eforturile UE de a reduce emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40% până în 2030, comparat cu nivelurile din 1990.

După acordul politic provizoriu, textul Regulamentului trebuie să fie aprobat formal de Parlamentul European și de Consiliul. Odată validat de cele două foruri legislative, Regulamentul va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii și va deveni obligatoriu cu termen imediat.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...