EVW Holding, parteneriat cu Turbos Hoet Group
Home Camioane Turbos Hoet a cumpărat 50% din acțiunile EVW Holding
Camioane

Turbos Hoet a cumpărat 50% din acțiunile EVW Holding

40

Turbos Hoet Group a cumpărat 50% din acțiunile companiei EVW Holding, unicul importator el vehiculelor comerciale DAF în România.Schimbările în cadrul acționariatului EVW Holding au început în primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chița a devenit unic acționar al societății. Foștii parteneri Ad van Wijk și Mircea Muresan au hotărât să se separe pentru a se implica 100% în afacerile de care se simțeau mai apropiați.

Apoi, în primăvară, Turbos Hoet a cumparat 50% din acțiunile companiei EVW Holding. ”Când Gheorghe Chița, pe care îl cunoaștem de mult, m-a întrebat dacă sunt interesat de un joint-venture, am fost foarte entuziasmați de acest proiect. România a fost mereu o provocare interesantă pentru noi, deoarece nu puteam intra pe această piață din moment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare țară”, a declarat Piet Wauters, CEO al TH Group.

Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experiență de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi și rulate și în distribuția de piese de schimb, fiind lider pe piața europeană a turbosuflantelor. Cu 970 de angajați, TH Group este activ în Franța, Olanda, Belgia, Rusia, Polonia, România și Belarus. Compania belgiană este și cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa: aproximativ 1.000 în Belgia, 850 în Franța, 650 în Bulgaria, 400 în Belarus și 700 în Rusia.

Parteneriatul cu TH va aduce numeroase avantaje pentru clienții EVW Holding:

  • Posibilitatea de închiriere vehicule comerciale rulate pe perioade între 6 si 36 de luni;
  • Disponibilitate de stoc ridicată, atât pe partea de vehicule noi, cât si rulate;
  • Prețuri agresive pe partea de piese dar și furnizori noi în portofoliul EVW;
  • Suport pe partea de service, ITS, tractare si garanții în toate țările în care TH deține ateliere service (în special partea de nord a Franței și trecerea spre Marea Britanie, zone în care clienții români au întâmpinat greutăți în trecut);
  • Dezvoltarea diviziei de dezmembrări.

EVW Holding va continua investițiile în rețeaua de service. Se vor deschide noi locații, cele vechi vor fi dezvoltate și se va trece la locații proprii în zonele unde momentan este în chirie. O atenție specială va fi acordată și pentru dezvoltarea dealerului din Chișinău și obținerea unei cote de piață mai bune în Republica Moldova.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...