Home Transportatori Aerian Transportul aerian de pasageri, redresare lentă
AerianTransportatori

Transportul aerian de pasageri, redresare lentă

41

Transportul aerian pe plan global se va redresa mult mai lent decât se estima anterior, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19). De vină sunt întârzierile din campania de vaccinare şi „aversiunea faţă de risc” a Guvernelor, care încetinesc redeschiderea rutelor. Previziunea aparține Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA). 

Traficul aerian global se va situa anul acesta la 43% faţă de nivelul de dinaintea crizei. IATA făcuse o estimare cu o lună în urmă, iar atunci valoarea era de 51 de procente. De asemenea, IATA se aşteaptă ca pierderile din industria aviatică să ajungă la 47,7 miliarde de dolari în 2021. O valoare care reprezintă o îmbunătăţire faţă de anul trecut, când s-au situat la 126,4 miliarde de dolari. Dar IATA a avertizat că operatorii aerieni vor continua să aibă nevoie de sprijin guvernamental.

Criza din transportul aerian, mai profundă

„Această criză este mai îndelungată şi mai profundă decât s-ar fi putut aştepta oricine”, a afirmat Willie Walsh. Acesta este noul directorul general al IATA. Creşteri ale transportului aerian sunt aşteptate anul acesta în Statele Unite şi China, în timp ce în Europa se va înregistra doar o treime din traficul aerian din 2019, previzionează IATA.

Veniturile industriei ar urma probabil să crească cu 23%, faţă de nivelul scăzut de anul trecut, de 231 miliarde de dolari, dar mult sub nivelul de 607 miliarde de dolari din 2019.

Cererea pentru transportul aerian de marfă va depăşi cu 13,1% cererea pentru transportul aerian de pasageri în 2021, conform datelor IATA. IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

Aerian

Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26...