Metrorex, parteneriat cu Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” au demarat un parteneriat pentru proiectarea renovării stațiilor de metrou. Prioritare sunt aceler stații unde au fost și vor fi în continuare dezafectate spațiile comerciale.

Metrorex informează că, pe 21.04.2021, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” a avut loc o întâlnire pe această temă. O discuție între directorul general al Metrorex, domnul Ștefan Paraschiv, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, domnul prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu și domnul președinte al Senatului, prof. dr. arh. Cristian Drughean.

„Participanții la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituții. Pentru explorarea de idei și concepte în vederea amenajării stațiilor de metrou din București. Cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spațiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului”, notează compania.

Parteneriat cu Metrorex și un prim proiect al UAU ”Ion Mincu”

După finalizarea acestei faze exploratorii se va semna un parteneriat între Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București. Ulterior va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultății Arhitectură de Interior pe această temă.

„Astfel, studenții, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda stațiilor de metrou un suflu nou. Precum și un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători”, transmite Metrotrex.

Adaugati comentariu