Totul despre noul sistem de taxare din Cehia

Începând din 1 decembrie 2019, Cehia va introduce un nou sistem de taxare electronica pentru plata taxelor de drum. TSG euroShell a făcut un rezumat al lucrurilor pe care transportatorii trebuie să le știe despre nou sistem.
Totul despre noul sistem de taxare din Cehia

Cui se adresează noul sistem de plată a taxelor de drum?

Noul sistem de taxare va înlocui actualul sistem și se aplică tuturor vehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Acesta devine obligatoriu de la 1 decembrie 2019.

Rețeaua de drumuri taxabile din Cehia va fi modificată?

La rețeaua actuală de drumuri taxabile se vor adăuga suplimentar 829 km de drumuri express. Astfel, întregul sistem de drumuri cu taxă va cuprinde, de la 1 decembrie, un număr total de 2.169 km.

De ce se schimbă sistemul de taxare?

Noua tehnologie utilizată va fi GNSS (Global Navigation Satellite System) și permite integrarea ulterioară în sistemul European unic de taxare (EETS).

Cum va funcționa noul aparat?

Datorită noii tehnologii folosite (satelit) este foarte important ca noul aparat să fie conectat permanent la o sursă de curent (brichetă) pentru a se putea efectua plata.

Costul noului aparat și returnarea garanției pentru cel existent

Noul aparat este proprietatea autorităților guvernamentale cehe și se achită doar garanția aparatului.

Ce tip de plată va funcționa?

Noul sistem de plată a taxelor de drum din Cehia va funcționa atât în regim pre-pay, cât și post-pay.

Se vor modifica tarifele odată cu noul sistem de taxare?

În momentul de față nu sunt anunțate modificări la planul tarifar aplicat după 1 decembrie 2019 în noul sistem de taxare din Cehia.

Garanția și predarea aparatelor Premid

Vechile aparate pot fi predate la puncte de contact sau puncte de distribuție din Cehia, iar garanția va fi returnată în modul în care a fost achitată. Nu returnati aparate Premid pe care le utilizați momentan mai devreme de 1 Decembrie 2019!

Totul despre cum pot fi comandate noile aparate poate fi aflat aici.

Adaugati comentariu