Prima comandă de autobuze electrice BYD din România

BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a primit prima sa comandă din România. 9 autobuze pur electrice de 12 metri lungime au fost comandate de municipalitatea din Buzău și vor fi operate de compania Transbus.
Prima comandă de autobuze electrice BYD din România

Contractul a fost semnat la 28 ianuarie, după o licitație cu fonduri europene. La ceremonie a participat Constantin Toma, primarul orașului Buzău, Gică Toader, Director al Transbus Buzău, și Tal Lahav, CEO al New Kopel Car Import, partenerul BYD în țara noastră.

Majoritatea autobuzelor din prima comandă din România vor fi produse la fabrica BYD din Komarom (Ungaria). Autobuzele vor fi folosite pe linia 10, cea mai lungă rută de transport public din orașul Buzău.

”Din Portugalia în vest și acum România în est, BYD continuă să se extindă pe piețele din Europa. Suntem încântați de această primă comandă din România, primită din orașul Buzău. Sunt sigur că operațiunile de aici vor inspira și alte orașe din România să realizeze beneficiile mobilității electrice pentru transportul public și pentru cetățeni”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europe.

Modelul eBus de 12 metri lungime este cel mai bine vândut autobuz BYD în Europa. Vehiculul are o capacitate de 80 de pasageri și o autonomie de peste 200 km.

Adaugati comentariu