Stație de alimentare cu gaz natural la sediul Iveco

Iveco a deschis la finalul săptămânii trecute propria stație de alimentare cu gaz natural, la sediul său din estul orașului Torino. Noua stație este un rezultat al unui acord semnat în 2017 între IVECO și ENGIE Italia.
Stație de încărcare cu gaz natural la sediul Iveco din Torino

Localizată la sediul CNH Industrial din Torino, noua stație de alimentare cu gaz natural are o suprafață de 5.000 mp. Stația are două pompe de LNG (gaz natural lichefiat) și 4 de CNG (gaz natural comprimat). Facilitatea dispune și de mai multe stații de alimentare cu electricitate produsă de sistemul voltaic de pe plafon.

Stația este deschisă public, pentru toate tipurile de vehicule alimentate cu gaz, de luni până vineri (06:00-21:00).

Avantajele de mediu ale gazului natural în comparație cu motorina sau GPL este reducerea cu 95% a emisiilor de particule fine și cu 90% a oxizilor de azot. De asemenea, emisiile de CO2 sunt semnificativ mai mici.

Transportul este responsabil pentru 20% din consumul global de energie, 24% din emisiile globale de CO2 și 95% din dependența de petrol. Mobilitatea sustenabilă devine astfel un pas fundamental către un viitor fără carbon.

Dezvoltarea rețelei de alimentare cu LNG permite reducerea efectelor poluării pentru transportul greu. Pe lângă impactul ecologic diminuat, această tehnologie permite și o reducere a zgomotului produs față de vehiculele alimentate cu motorină.

Memorandumul de Înțelegere din 2017 dintre ENGIE și IVECO vizează alte proiecte comune: în Franța (la sediul Iveco din Trappes), Marea Britanie (în portul Immingham) și România (la Alba Iulia). În Italia, ENGIE lucrează la alte 3 proiecte de stații de alimentare cu LNG și CNG în partea de nord a țării.

Adaugati comentariu