Iveco prima flotă de camioane CNG din România Ness Proiect
Home Camioane Iveco a livrat prima flotă de camioane CNG din România
CamioaneTehnologieTransportatori

Iveco a livrat prima flotă de camioane CNG din România

25

Iveco Truck Services a livrat la sfârșitul săptămânii trecute prima flotă de camioane CNG din România. Cele 10 modele Iveco Stralis NP 460 alimentate cu gaz natural comprimat (CNG) au fost achiziționate de compania de construcții Ness Proiect din Ploiești.Ness Proiect Europe este prima companie din România care alege să îți reducă amprenta de carbon cu ajutorul unor camioane grele alimentate cu gaz natural, combustibilul alternativ cu cele mai mari șanse de a înlocui, pe termen mediu, dieselul convențional. Din această lună, compania care activează în domeniul construcțiilor și-a mărit flota cu 10 camioane Iveco Stralis NP, echipate cu motor Cursor 13 NP alimentat cu CNG, care dezvoltă 460 CP și un cuplu maxim de 2.000 Nm.

Camioanele recent livrate sunt autotractoare cu două axe și cabină joasă și vor fi folosite pentru transport de agregate cu semiremorci basculabile. Camioanele sunt echipate cu numărul maxim de rezervoare CNG, 8, care permite o autonomie de aproximativ 570 km. Aceasta este suficientă pentru ca vehiculele să facă mai multe curse între Ploiești (unde se află sediul companiei) și București (unde se desfășoară majoritatea lucrărilor) fără nevoia de realimentare.

Camioanele Iveco alimentate cu CNG au avantajul unui consum cu 15% mai mic decât cele similare diesel. De asemenea, prețul litrului de CNG este cu aproximativ 30% mai mic decât al unuia de motorină. În plus, gazul natural este un combustibil mai curat și în urma arderii lui se degajă cu 99% mai puține particule în suspensie și cu 60% mai puțin dioxid de azot. De asemenea, nivelul de zgomot al unui motor alimentat cu CNG este mult mai redus, de până la 71 dB.

Iveco prima flotă de camioane CNG din România Ness Proiect

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...