cabina camion
Home Noutati Spania a interzis odihna săptămânală normală în cabină
NoutatiTransportatori

Spania a interzis odihna săptămânală normală în cabină

11

Spania a interzis efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina camionului, fapt prevăzut în modificarea regulamentului privind transporturile, ROTT, care a fost publicată în jurnalul oficial spaniol din 20 februarie 2019.Prevederile privind interzicerea efectuării odihnei săptămânale normale în cabină au intrat în vigoare în Spania la finalul săptămânii trecute.

Deoarece nu s-a prevăzut o pedeapsă specială, efectuarea repausului săptămânal normal în cabină va fi considerată ca fiind repaus săptămânal necorespunzător, penalizat cu amendă de 2.000 euro.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) informează că, până în prezent, nu au fost stabilite instrucțiuni speciale pentru autoritățile de control spaniole cu privire la punerea în aplicare a acestei interdicții.

Conform precizărilor ASTIC-Spania care a contactat autoritățile de control spaniole în acest sens, ambele tipuri de controale sunt posibile, in situ sau ”a posteriori”. Nu vor fi solicitate documente speciale, precum facturile hoteliere, pentru a proba că șoferul nu s-a aflat în cabină.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, în urmă cu ceva mai bine de un an, că în sectorul transporturilor rutiere, conducătorii auto nu pot efectua la bordul vehiculului lor perioada de repaus săptămânal normală la care au dreptul. Regulamentul are ca obiectiv esențial ameliorarea condițiilor de muncă ale angajaților din sectorul transportului rutier și a siguranței rutiere în general. Astfel, legiuitorul a urmărit să dea posibilitatea conducătorilor auto să își petreacă perioadele de repaus săptămânal normale într-un loc care oferă condiții de cazare adaptate și adecvate.

Spania este doar ultima țară care a interzis efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina camionului. Această măsură a fost inițiată de Franța și Belgia, urmată de țări precum Germania, Olanda și Italia.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...