cabina camion
Home Noutati Spania a interzis odihna săptămânală normală în cabină
NoutatiTransportatori

Spania a interzis odihna săptămânală normală în cabină

53

Spania a interzis efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina camionului, fapt prevăzut în modificarea regulamentului privind transporturile, ROTT, care a fost publicată în jurnalul oficial spaniol din 20 februarie 2019.Prevederile privind interzicerea efectuării odihnei săptămânale normale în cabină au intrat în vigoare în Spania la finalul săptămânii trecute.

Deoarece nu s-a prevăzut o pedeapsă specială, efectuarea repausului săptămânal normal în cabină va fi considerată ca fiind repaus săptămânal necorespunzător, penalizat cu amendă de 2.000 euro.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) informează că, până în prezent, nu au fost stabilite instrucțiuni speciale pentru autoritățile de control spaniole cu privire la punerea în aplicare a acestei interdicții.

Conform precizărilor ASTIC-Spania care a contactat autoritățile de control spaniole în acest sens, ambele tipuri de controale sunt posibile, in situ sau ”a posteriori”. Nu vor fi solicitate documente speciale, precum facturile hoteliere, pentru a proba că șoferul nu s-a aflat în cabină.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, în urmă cu ceva mai bine de un an, că în sectorul transporturilor rutiere, conducătorii auto nu pot efectua la bordul vehiculului lor perioada de repaus săptămânal normală la care au dreptul. Regulamentul are ca obiectiv esențial ameliorarea condițiilor de muncă ale angajaților din sectorul transportului rutier și a siguranței rutiere în general. Astfel, legiuitorul a urmărit să dea posibilitatea conducătorilor auto să își petreacă perioadele de repaus săptămânal normale într-un loc care oferă condiții de cazare adaptate și adecvate.

Spania este doar ultima țară care a interzis efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina camionului. Această măsură a fost inițiată de Franța și Belgia, urmată de țări precum Germania, Olanda și Italia.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...