Macara de 57 de metri montată pe un camion Scania

Compania olandeză specializată în macarale Martens Best a început recent să opereze un camion spectaculos cu 5 axe Scania R 500 pe care s-a montat cea mai mare macara din Benelux: 57 de metri.

Scania R 500 macara 57 de metriMacaraua, model Effer 2255, are nu mai puțin de 16 segmente extensibile, putând ajunge până la 57 de metri în înălțime și la o distanță de 49 de metri în lateral. În cea mai scurtă configurație, macaraua poate ridica 30 de tone. Extinsă la maximum, sarcina scade la 300 kg, suficient însă pentru misiunile pe care le îndeplinește de obicei compania.

”Oriunde mergem, lumea este impresionată. Utilizăm partea superioară a macaralei pentru a ridica panouri pentru clădiri și cadrele ferestrelor. Cu noul camion putem ajunge în locuri inaccesibile altora”, a declarat Chiel Martens, director general și coproprietar al companiei.

Martens Best are 8 macarale montate pe camioane, toate Scania: trei cu 5 axe, trei cu 4 axe și alte două cu 3 axe. Bunicul lui Chiel, Jan, a început afacerea în 1958. Dimineața muncea la ferma sa, iar după-amiaza făcea transporturi pentru alți fermieri cu calul și căruța. Compania a câștigat și mai mulți clienți în 1965, când a fost achiziționat un model Opel Blitz cu o sarcină utilă de 2 tone. În 1970, Martens a cumpărat primul camion Scania, folosit pentru a colecta lapte de la ferme.

Primul camion macara a fost achiziționat în 1978, când încă se făceau servicii de transport. Dar din anul 2000, când compania a cumpărat o macara de 25 de metri, acesta a devenit singurul obiect de activitate.

”Suntem recunoscuți în Olanda și avem foarte mult de lucru. Încă de la început am avut camioane Scania și suntem foarte mulțumiți de acest produs. Scania a livrat mereu ce aveam nevoie și a găsit soluții pentru orice provocare”, a mai spus Mertens.

Adaugati comentariu