Home Autobuze Solaris, nou contract cu municipalitatea din Târgu Jiu pentru livrarea altor 15 troleibuze
Autobuze

Solaris, nou contract cu municipalitatea din Târgu Jiu pentru livrarea altor 15 troleibuze

32

Solaris Bus & Coach anunță câștigarea unei noi licitații. Lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public a semnat un contract cu municipalitatea din Târgu Jiu. Acesta vizează livrarea a 15 troleibuze Trollino 12, până în octombrie 2023. Valoarea totală a contractului se ridică la 37.110.000 de lei + TVA.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmează să fie livrate în oraș au o lungime de 12 metri și sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă. Astfel că urmează tendințele la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate să ofere confort și maximă siguranță pasagerilor. Toate troleibuzele Trollino 12 sunt dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta minim 70 de pasageri, din care minim 29 pe scaune.

Solaris, parteneriat amplu cu municipalitatea din Târgu Jiu

Compania a anunțat în luna septembrie a anului trecut începerea livrării celor 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu. O livrare efectuată în baza contractului în valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la începutul anului cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De asemenea, tot în luna septembrie 2021, Solaris anunța și semnarea unui nou contract cu Municipiul Târgu Jiu. Acesta prevedea livrarea a încă 9 troleibuze Trollino 12, în valoare de 4,8 milioane euro. Vehiculele urmează să intre în posesia clientului anul acesta.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș, Târgu Jiu, Reghin, Ploiești. Vehiculele electrice și hibrid sunt preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...