Home Noutati Solaris, livrare la Tg.Jiu și un nou contract
Noutati

Solaris, livrare la Tg.Jiu și un nou contract

31

Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, anunță începerea livrării celor 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu.

Aceasta se efectuează în baza contractului în valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la începutul anului cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acestea sunt primele vehicule de transport public marca Solaris care vor opera la Târgu Jiu.

Totodată, compania anunță și semnarea unui nou contract cu Municipiul Târgu Jiu pentru livrarea a încă 9 troleibuze Trollino 12. Valoarea totală este de 4,8 milioane euro, costul unui vehicul Trollino 12 fiind de 534 de mii de euro. Livrarea acestora este programată pentru anul 2022.

Comparativ cu cele 11 troleibuze contractate anterior, aceste 9 troleibuze beneficiază în plus de baterii de tracțiune pentru situații de urgență cu o capacitate superioară. Acestea oferă o autonomie de peste 20 km în lipsa contactului cu linia de electricitate.

Solaris Trollino 12, 12 metri lungime și motoare de 160 kW

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmează să fie livrate în oraș au o lungime de 12 metri și sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă. Astfel că prin această achiziție se respectă tendințele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate să ofere confort și maximă siguranță pasagerilor. Toate troleibuzele Trollino 12 sunt dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din Ronânia. Vorbim despre orașele Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș și Târgu Jiu. Vehiculele electrice și hibrid sunt preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrare în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...