Solaris lucrează la un sistem de asistență la încărcare

În cooperare cu Universitatea Tehnică din Poznan, Solaris dezvoltă un sistem avansat de asistență la încărcare pentru autobuzele urbane electrice. Acesta le permite șoferilor să parcheze precis cu pantograful sub stația de încărcare. Sistemul a fost testat în ultimele săptămâni în fața Stadionului Municipal din Poznan.
Solaris lucrează la un sistem de asistență la încărcare

Sistemul va facilita efectuarea de manevre simple și complexe, precum mersul cu fața, cu spatele sau parcarea. În plus, el oferă sprijin și la mișcările de precizie, precum andocarea la stațiile de încărcare, care poate fi problematică mai ales pentru autobuzele articulate. Scopul proiectului este de a îmbunătăți siguranța pasagerilor și șoferilor în traficul urban. În plus, el va facilita manevrele autobuzelor din depouri și va asigura un consum optim de energie.

În ultimele săptămâni, inginerii au efectuat teste de performanță pentru optimizarea acestui sistem de asistență la încărcare. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Solaris a proiectat și instalat o stație de încărcare mobilă. Producătorul a oferit și autobuzul pe care a fost montat pantograful proiectat de Universitatea din Poznan. Grație sistemului, autobuzul este capabil să recunoască stația de încărcare și îi va arăta șoferului cu precizie unde trebuie să plaseze pantograful pentru încărcare.

Vehiculul se va autolocaliza și va reproduce o hartă a împrejurimilor, pentru a identifica alți participanți la trafic. Sistemul se bazează pe o rețea neurală ce îi permite să recunoască obiecte specificate în numeroase condiții meteo. Datele transmise de senzori vor fi analizate pentru o folosire optimă a sistemului în timpul operațiunilor reale. Testele vor permite și verificarea și optimizarea algoritmilor folosiți în timpul andocării autobuzelor sub stația de încărcare.

”Universitatea Tehnică din Poznan este partenerul nostru de mult timp și ne-a ajutat să dezvoltăm tehnologia de propulsie și diferite echipamente ale autobuzelor. Datorită acestei colaborări, putem oferi clienților soluții moderne, esențiale în utilizarea zilnică a vehiculelor. Acest proiect le va permite șoferilor de autobuz să efectueze manevre precise și mai ales sigure”, a declarat Michal Pikula, Director de Dezvoltare la Solaris Bus & Coach.

Adaugati comentariu