DarsGo aparat OBU Slovenia
Home Servicii Slovenia a introdus sistemul electronic de plată DarsGo
Servicii

Slovenia a introdus sistemul electronic de plată DarsGo

66

De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maximă admisă de peste 3,5 tone vor achita taxele de drum din Slovenia doar prin intermediul dispozitivului electronic DarsGo.

Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si va folosi 125 porți de taxare nou instalate. Taxa de drum se va achita pe întreaga rețea de autostrăzi din Slovenia și va fi calculată în funcție de numărul de kilometri parcurși, numărul de axe și de clasa de emisie (Euro 0-3, Euro 4, Euro 5, Euro 6-EEV).

De asemenea, tariful pe kilometru va fi majorat începând cu 1 aprilie 2018 cu aproximativ 3%. Toate cele cinci autostrăzi vor fi tarifate cu aceeași valoare. Tarifele detaliate în funcție de zonele tranzitate le puteți accesa pe site-ul https://www.uradni-list.si. De asemenea, puteți calcula costurile pentru fiecare cursă accesând https://www.darsgo.si/portal/en/toll-calculator.

Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxată cu 20 de euro. În cazul în care efectuați comanda pe site și solicitați trimiterea dispozitivului prin poștă, dar șoferul ajunge în Slovenia înainte de a primi comanda, acesta va fi obligat să ridice un dispozitiv din graniță și va achita suplimentar față de cei 10 euro plătiți pe aparatul comandat inițial încă 20 euro, pentru schimbarea aparatului cu unul nou.

În cazul în care nu dețin un aparat DarsGo la intrarea în Slovenia, după 1 aprilie 2018 șoferii vor trebui să acceseze primul punct din graniță pentru a-l obține.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...