Slovenia a introdus sistemul electronic de plată DarsGo

De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maximă admisă de peste 3,5 tone vor achita taxele de drum din Slovenia doar prin intermediul dispozitivului electronic DarsGo.
DarsGo aparat OBU Slovenia

Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si va folosi 125 porți de taxare nou instalate. Taxa de drum se va achita pe întreaga rețea de autostrăzi din Slovenia și va fi calculată în funcție de numărul de kilometri parcurși, numărul de axe și de clasa de emisie (Euro 0-3, Euro 4, Euro 5, Euro 6-EEV).

De asemenea, tariful pe kilometru va fi majorat începând cu 1 aprilie 2018 cu aproximativ 3%. Toate cele cinci autostrăzi vor fi tarifate cu aceeași valoare. Tarifele detaliate în funcție de zonele tranzitate le puteți accesa pe site-ul https://www.uradni-list.si. De asemenea, puteți calcula costurile pentru fiecare cursă accesând https://www.darsgo.si/portal/en/toll-calculator.

Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxată cu 20 de euro. În cazul în care efectuați comanda pe site și solicitați trimiterea dispozitivului prin poștă, dar șoferul ajunge în Slovenia înainte de a primi comanda, acesta va fi obligat să ridice un dispozitiv din graniță și va achita suplimentar față de cei 10 euro plătiți pe aparatul comandat inițial încă 20 euro, pentru schimbarea aparatului cu unul nou.

În cazul în care nu dețin un aparat DarsGo la intrarea în Slovenia, după 1 aprilie 2018 șoferii vor trebui să acceseze primul punct din graniță pentru a-l obține.

Adaugati comentariu