Home Camioane Platforma RoadStars, de doi ani în România
CamioaneTransportatori

Platforma RoadStars, de doi ani în România

8

RoadStars, platforma online interactivă lansată de Mercedes-Benz Trucks, dedicată transportatorilor, șoferilor şi celor pasionați de camioane, aniversează doi ani de la lansarea în România.

Interviuri cu șoferi profesioniști, informații și reportaje despre evenimente și competiții locale sau internaționale, recomandări utile pentru șoferii și transportatorii experimentați sau pentru cei aflați la început de drum sunt doar câteva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks. Dedicată șoferilor, transportatorilor, antreprenorilor și pasionaților de camioane, platforma online interactivă RoadStars a fost lansată de Mercedes-Benz Trucks în România în martie 2016.

Poveştile de drum ale şoferilor români

RoadStars România a prezentat poveștile adunate în cele două săptămâni petrecute într-un Mercedes-Benz Actros pe drumurile Europei în cadrul proiectului #RoadStarsTrip, organizat la finalul anului 2017. Unii şoferi au moștenit această meserie din familie, precum Andreea Lăcătuș, Ionuț Dumbravă și Olimpiu Sărac, alţii au descoperit-o mai târziu, dar o practică cu aceeași plăcere, cum este cazul lui Pavel Groza.

Discuțiile cu aceștia au confirmat că pentru obținerea performanței în transporturi este nevoie de mai mult decât pasiunea moştenită de la părinți sau dezvoltată individual. Cursurile de pregătire şi specializare sunt esențiale pentru transportatori, indiferent de nivelul de experiență al şoferilor, iar echipa RoadStars România a abordat acest subiect cu toți șoferii întâlniți, concluziile fiind agregate într-un articol dedicat disponibil pe RoadStars România.

Totodată, RoadStars România a prezentat 10 parcări recomandate de pe traseul #RoadStars Trip, din Ungaria, Austria, Germania, Olanda, pentru șoferii începători, dar și recomandări de locuri pentru servit masa.

Din universul Mercedes-Benz Trucks

La fiecare trei minute, în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Wörth sunt asamblate o cabină pentru şofer şi un şasiu. De jumătate de secol, fabrica Mercedes-Benz din Wörth este cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor din întreaga lume, putând fi descoperită acum și online, în seria de materiale video ”Fabrica”.

RoadStars Trophy 2018

RoadStars TrophyCompetiția lansată în 2015 de Mercedes-Benz sub denumirea Truck Trophy continuă în 2018 sub numele RoadStars Trophy. Concursul oferă şansa tuturor șoferilor de autocamioane, indiferent de vârstă, sex, experiență profesională sau modelul de autocamion pe care îl conduc, să ia parte la experiența memorabilă. Înscrierile pentru RoadStars Trophy 2018 s-au realizat exclusiv prin intermediul platformei online RoadStars, în perioada 12 decembrie 2017 – 4 februarie 2018. Selecția participanților în etapa națională a RoadStars Trophy a fost efectuată prin tragere la sorți, extragerea fiind realizată de reprezentanții Daimler AG.

Cei zece participanți care au concurat pentru etapa națională RoadStars Trophy, în perioada 17-18 martie, sunt Alexandru Cristea (23 ani), Costin Tudor (28 ani), Cristian Antonescu (44 ani), Eduard Stoica (38 ani), Ionel Coconașu (30 ani), Mihai Cosmin Fleschin (36 ani), Mihai Talos (32 ani), Cosmin Rizea (27 ani), Nina Căta (27 ani) și Petronel Andrieș (44 ani).

După două zile de concurs și opt probe care le-au testat abilitățile de echipă, dexteritatea, agilitatea, curajul și rezistența, Cosmin Rizea și Ionel Coconașu au reușit să acumuleze cele mai multe puncte. Cei doi vor reprezenta România în marea finală RoadStars Trophy, unde se vor confrunta cu reprezentanți din alte șase țări europene.

Safety Training și Tipper Show

Pe 17 martie, la Baden-Airpark (Germania), Mercedes-Benz Trucks a organizat Safety Training, un instructaj dedicat siguranței în trafic efectuat de echipa Mercedes-Benz TruckTraining. La eveniment au participat 24 de membri RoadStars din Elveția, Germania, Marea Britanie, Olanda și România, selectați prin tragere la sorți dintre sutele de candidați înscriși pe RoadStars. Cursurile au avut atât o componentă teoretică, cât și activități practice: poziția corectă a scaunelor, câmpul vizual ideal şi tehnici de conducere, anticiparea şi evitarea unor situații periculoase, frânarea şi evitarea obstacolelor la diferite viteze, precum și pe suprafețe diferite, conducerea corectă în curbe şi frânarea optimă, precum şi exerciții aplicate cu o remorcă specializată.

Un alt eveniment dedicat membrilor RoadStars este Tipper Show, un test-drive offroad cu autobasculante organizat la Wörth, în Germania. Înscrierile se desfășoară în perioada 13.03.2018 – 08.04.2018, de asemenea pe platforma RoadStars.

Pentru a putea participa la astfel de evenimente exclusiviste, pentru a fi la curent cu toate articolele publicate şi competiţiile organizate sau pentru a socializa cu ceilalţi membri activi, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu numele şi numărul permisul de conducere pentru camioane, primind astfel statutul de membru cu Volan Albastru.

Campania de Paște

În perioada 15.03.2018 – 2.04.2018, membrii comunității pot participa la vânătoarea de ouă de Paște. Pentru această provocare, utilizatorii trebuie să găsească cele 5 ouă vopsite, ”ascunse” în cele mai recente articole de pe platforma RoadStars. Premiile constau în 10 pachete-surpriză.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...