Semiremorcă de 24,5 metri lungime în Australia

Un carosier din Australia a dezvoltat o semiremorcă unică, de 24,5 metri lungime. Printre numeroasele avantaje se numără sarcina utilă de 38 de tone și posibilitatea de a transporta până la 49 de europaleți.
Semiremorcă de 24,5 metri lungime în Australia

Față de renumitul tren rutier australian, format dintr-un cap tractor și două semiremorci, noua semiremorcă de 24,5 metri lungime are o greutate mai mică cu 10%, permițând o sarcină utilă mai mare cu 10%. Semiremorca este montată peste două punți tandem, fiecare cu o capacitate de 17 tone.

Prima și ultima axă a semiremorcii pot vira și sunt liftabile. Astfel, noua combinație are potențialul de a avea un consum mult mai bun decât trenul rutier clasic. De tractarea semiremorcii gigant se ocupă un cap tractor special: un Kenworth 610 cu patru axe, dintre care primele două direcționale.

Dar noutățile nu se opresc aici. Pentru a îmbunătăți consumul, proiectantul a vrut un spate al semiremorcii țuguiat. Soluția: ușile din spate au patru secțiuni și un sistem cu balama dublă. Noroc cu regulile de certificare mult mai permisive din Australia. Iar producătorul nu se oprește aici, având deja în plan mai multe optimizări pentru viitoarea versiune a semiremorcii gigant.

Sursa: EuroPantech Trailers

Citește și:

Hermes testează un camion lung în Germania

Disfrimur testează cel mai mare camion frigorific din Spania

Studiu: Criză severă de petrol în Europa în următorii 10 ani

Adaugati comentariu