Șeful Nikola a demisionat după ce compania a fost acuzată de fraudă

Nikola Corporation, compania americană care vrea să revoluționeze transportul de marfă prin electrificarea camioanelor grele, a anunțat o schimbare importantă la vârf. Șeful Nikola, Trevor Milton, a demisionat, fiind înlocuit de un fost vicepreședinte al General Motors.
Șeful Nikola a demisionat după ce compania a fost acuzată de fraudă

Șeful Nikola a demisionat la puțin timp după ce compania a fost acuzată de Hindenburg Research că reprezintă o ”înșelătorie complexă”, păcălindu-și investitorii. Trevor Milton a demisionat voluntar, iar consiliul de directori i-a aprobat demisia. El a fost înlocuit de Stephen Girsky, fost vicepreședinte al General Motors și membru în boardul Nikola.

”Nikola este în sângele meu și va fi mereu, dar concentrarea trebuie să fie pe companie și pe misiunea sa de a schimba lumea”, a spus Trevor Milton, fondatorul Nikola, după anunțarea demisiei din funcția de președinte executiv.

După anunț, acțiunile Nikola au scăzut cu peste 30%. Potrivit presei internaționale, acuzațiile împotriva companiei sunt investigate de autoritățile americane, inclusiv de Ministerul de Justiție. Nikola a fost acuzată inclusiv că, într-un video de prezentare, un prototip nu avea sistem de propulsie, ci doar a fost filmat rulând liber la vale. Ca răspuns la aceste acuzații, compania a prezentat imagini cu prototipuri de camioane electrice Nikola Tre, produse la fabrica Iveco din Ulm (Germania).

Printre investitorii care au cumpărat acțiuni Nikola se numără Iveco, Bosch sau General Motors. Până acum, partenerii Nikola nu au făcut comentarii, în ciuda acuzațiilor violente.

Nikola este văzută ca principalul concurent al Tesla în dezvoltarea de vehicule comerciale electrice. Compania cu sediul în Phoenix (Arizona) a fost una dintre vedetele bursei americane. Deși nu a comercializat încă nici un produs, Nikola este evaluată de investitori la o valoare mai mare decât companii auto celebre, precum gigantul american Ford.

Adaugati comentariu