Șeful Nikola a demisionat după ce compania a fost acuzată de fraudă
Home Camioane Șeful Nikola a demisionat după ce compania a fost acuzată de fraudă
CamioaneTehnologie

Șeful Nikola a demisionat după ce compania a fost acuzată de fraudă

12

Nikola Corporation, compania americană care vrea să revoluționeze transportul de marfă prin electrificarea camioanelor grele, a anunțat o schimbare importantă la vârf. Șeful Nikola, Trevor Milton, a demisionat, fiind înlocuit de un fost vicepreședinte al General Motors.Șeful Nikola a demisionat la puțin timp după ce compania a fost acuzată de Hindenburg Research că reprezintă o ”înșelătorie complexă”, păcălindu-și investitorii. Trevor Milton a demisionat voluntar, iar consiliul de directori i-a aprobat demisia. El a fost înlocuit de Stephen Girsky, fost vicepreședinte al General Motors și membru în boardul Nikola.

”Nikola este în sângele meu și va fi mereu, dar concentrarea trebuie să fie pe companie și pe misiunea sa de a schimba lumea”, a spus Trevor Milton, fondatorul Nikola, după anunțarea demisiei din funcția de președinte executiv.

După anunț, acțiunile Nikola au scăzut cu peste 30%. Potrivit presei internaționale, acuzațiile împotriva companiei sunt investigate de autoritățile americane, inclusiv de Ministerul de Justiție. Nikola a fost acuzată inclusiv că, într-un video de prezentare, un prototip nu avea sistem de propulsie, ci doar a fost filmat rulând liber la vale. Ca răspuns la aceste acuzații, compania a prezentat imagini cu prototipuri de camioane electrice Nikola Tre, produse la fabrica Iveco din Ulm (Germania).

Printre investitorii care au cumpărat acțiuni Nikola se numără Iveco, Bosch sau General Motors. Până acum, partenerii Nikola nu au făcut comentarii, în ciuda acuzațiilor violente.

Nikola este văzută ca principalul concurent al Tesla în dezvoltarea de vehicule comerciale electrice. Compania cu sediul în Phoenix (Arizona) a fost una dintre vedetele bursei americane. Deși nu a comercializat încă nici un produs, Nikola este evaluată de investitori la o valoare mai mare decât companii auto celebre, precum gigantul american Ford.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...