Primele imagini cu prototipuri Nikola Tre în fabrica din Ulm
Home Camioane Primele imagini cu prototipuri Nikola Tre în fabrica din Ulm
Camioane

Primele imagini cu prototipuri Nikola Tre în fabrica din Ulm

33

Nikola Motors a prezentat primele imagini cu prototipuri de camioane electrice cu baterii Nikola Tre, construite în fabrica din Iveco din Ulm (Germania).După cum arată și versiunea finală a designului modelului Nikola Tre prezentată la finalul anului trecut, autotractorul european Nikola este practic un model Iveco S-Way cu colant și grilă Nikola. Pe șasiul lui S-Way își fac însă loc 5 pachete de baterii, motoare electrice și binecunoscutele cabluri portocalii, specifice elementelor de voltaj înalt ale vehiculelor electrice.

Nikola a prezentat primele imagini cu prototipuri Tre la puțin timp după ce a fost acuzată de Hindenburg Research, o companie de cercetări financiare, că a creat ”un ocean de minciuni” pentru a obține fonduri pentru dezvoltarea companiei.

Iveco va investi 250 de milioane de dolari în compania americană, cu care va colabora exclusiv în domeniul camioanelor grele. Recent, Nikola a anunțat că General Motors va cumpăra 11% din acțiunile companiei pentru 2 miliarde de dolari.

Cu această ocazie, Nikola a făcut și noi precizări privind producția de serie a lui Nikola Tre. Camionul electric cu baterii, destinat operațiunilor grele pe distanțe scurte, ar trebui să fie gata pentru producție și livrarea către clienți în al patrulea trimestru al anului 2021. Nikola Tre va avea o baterie de 720 kWh și o autonomie de aproximativ 480 km.

În 2021, Nikola va începe și testarea unui model de pre-producție Nikola Two, un cap tractor electric pentru distanțe lungi, alimentat cu hidrogen. Compania estimează că modelul va avea peste 1.000 CP. Compania Anheuser Busch LLC va primi primul prototip până la finalul anului 2021 și îl va testa din 2022. Producția de serie este programată pentru a doua jumătate a lui 2023.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...