Primele imagini cu prototipuri Nikola Tre în fabrica din Ulm

Nikola Motors a prezentat primele imagini cu prototipuri de camioane electrice cu baterii Nikola Tre, construite în fabrica din Iveco din Ulm (Germania).
Primele imagini cu prototipuri Nikola Tre în fabrica din Ulm

După cum arată și versiunea finală a designului modelului Nikola Tre prezentată la finalul anului trecut, autotractorul european Nikola este practic un model Iveco S-Way cu colant și grilă Nikola. Pe șasiul lui S-Way își fac însă loc 5 pachete de baterii, motoare electrice și binecunoscutele cabluri portocalii, specifice elementelor de voltaj înalt ale vehiculelor electrice.

Nikola a prezentat primele imagini cu prototipuri Tre la puțin timp după ce a fost acuzată de Hindenburg Research, o companie de cercetări financiare, că a creat ”un ocean de minciuni” pentru a obține fonduri pentru dezvoltarea companiei.

Iveco va investi 250 de milioane de dolari în compania americană, cu care va colabora exclusiv în domeniul camioanelor grele. Recent, Nikola a anunțat că General Motors va cumpăra 11% din acțiunile companiei pentru 2 miliarde de dolari.

Cu această ocazie, Nikola a făcut și noi precizări privind producția de serie a lui Nikola Tre. Camionul electric cu baterii, destinat operațiunilor grele pe distanțe scurte, ar trebui să fie gata pentru producție și livrarea către clienți în al patrulea trimestru al anului 2021. Nikola Tre va avea o baterie de 720 kWh și o autonomie de aproximativ 480 km.

În 2021, Nikola va începe și testarea unui model de pre-producție Nikola Two, un cap tractor electric pentru distanțe lungi, alimentat cu hidrogen. Compania estimează că modelul va avea peste 1.000 CP. Compania Anheuser Busch LLC va primi primul prototip până la finalul anului 2021 și îl va testa din 2022. Producția de serie este programată pentru a doua jumătate a lui 2023.

Adaugati comentariu