Scania autobuze electrice autonome Nobina Suedia
Home Autobuze Scania va testa din 2020 autobuze electrice autonome
AutobuzeTehnologie

Scania va testa din 2020 autobuze electrice autonome

50

Scania și Nobina, cel mai mare operator de transport public din țările nordice, vor colabora pentru a testa autobuze electrice autonome pe rute regulate din zona Stockholm.”Tehnologia este acum suficient de matură pentru a iniția teste în actualele operațiuni cu autobuze pe drumuri publice. Proiectul este primul de acest fel din Europa cu autobuze de 12 metri lungime. El va oferi informații care vor ajuta la dezvoltarea autobuzelor autonome înainte de introducerea la scară largă”, a declarat Karin Rådström, șeful diviziei Buses & Coaches al Scania.

Testele vor fi efectuate în două etape: inițial fără pasageri, iar apoi și cu persoane la bord. Din motive de siguranță, un șofer va fi prezent întotdeauna la bord pentru a monitoriza operațiunile și a asista pasagerii.

”Nobina este extrem de angajată în ceea ce credem că va fi o parte importantă a viitorului transportului public. Testele ne vor oferi experiență în utilizarea zilnică a unor autobuze electrice autonome”, a spus și Henrik Dagnäs, director general al Nobina Suedia.

Cele două autobuze Scania Citywide LF electric vor conecta noua zonă rezidențială Barkarby, aflată la 20 km de centrul orașului Stockholm, cu o stație de metrou din apropiere. Autobuzele vor circula pe o rută dedicată de 5 km lungime, care va avea 4 stații.

În prima fază, autobuzele vor circula autonom, fără pasageri, pe un traseu de 1 km. În a doua fază a proiectului se așteaptă ca 300 de pasageri să folosească zilnic acest serviciu. Sistemele de control și de trafic pentru aceste autobuze autonome vor fi administrate în comun de Scania și de Nobina.

Proiectul de dezvoltare a început deja, iar testele vor fi demarate în 2020. Pe parcursul testelor vor fi colectate date precum viteza medie, disponibilitate, realizarea orarelor sau satisfacția călătorilor.

Barkarby este zona cu cel mai modern sistem de trafic urban din lume. În afară de acest proiect cu autobuze electrice autonome în curse regulate, zona rezidențială mai dispune de o infrastructură Bus Rapid Transit și de vehicule echipate cu noi soluții digitale.

Model Scania Citywide LF
Lungime 12 m
Propulsie electrică
Încărcare la depou
Capacitate pasageri 80
Locuri pe scaune 25

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...