FM Logistic rating CDP 2018
Home Logistică FM Logistic a obţinut un rating CDP peste media sectorului
Logistică

FM Logistic a obţinut un rating CDP peste media sectorului

34

FM Logistic a obținut în 2018 un rating CDP de categoria B pentru politica sa de mediu, cu mult peste media sectorului (D). Potrivit CDP, ratingul B reprezintă ”acțiunile permanente” întreprinse de FM Logistic pentru a limita impactul companiei asupra încălzirii globale.Îmbunătățind ratingul de la C la B, FM Logistic este acum printre primele 13% cele mai performante companii evaluate de CDP, în toate sectoarele și țările. FM Logistic a obținut, de asemenea, un rating A (peste media C) pentru acțiunile întreprinse cu partenerii pentru a lua măsuri împotriva încălzirii globale.

Evoluția FM Logistic reflectă acțiunile inițiate pentru reducerea amprentei de carbon. Obiectivul grupului este de a realiza neutralizarea carbonului pentru activitățile sale de depozitare și co-packing până în anul 2030. Deja jumătate din depozitele operate de companie sunt certificate HQE sau LEED. FM Logistic continuă să extindă soluţia CityLogin pentru logistica urbană – o soluție ecologică de distribuție în orașe, în conformitate cu solicitările de sustenabilitate la nivel European.

Agenția de rating CDP clasifică companiile participante în fiecare an în funcție de eforturile depuse pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Clasamentul CDP a devenit un sistem referință pentru mulți clienți din sectorul logistic, dar și pentru investitori. În 2018, aproape 7.000 de companii din toate țările și sectoarele, reprezentând peste 50% din capitalizarea pieței mondiale, și-au împărtășit datele privind amprenta de carbon cu CDP pentru a fi analizate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...